6. “VIVIA RUN&MORE WEEKEND”: Od 100 trka zašto u proljeće Banjaluka?

M:tel RMC Banjaluka Polumaraton (14. maj) jedina je trka na 21.1km u BiH koja nagrađuje prvih deset trkačica i isto toliko trkača. Uslovi za uspjeh? Idealni! Staza bez uspona, hlad kestena i sertifikat AIMS-a.

689

Piše: Mirela Savić / Run and More Community

Upravo u gradu na Vrbasu Paul Tiongik iz istočne Afrike je zabilježio rekordni rezultat BiH (1.02.31).
Pokretačka snaga na terenu su i muzičke grupe, di-džejevi, trubači… stotine volontera i eksplozija navijačkih emocija.

Staza bez konkurencije u BiH, jedinstven nagradni fond

Odmah na  startu (Trg Krajine) svaki polumaratonac osvaja kotizaciju za Nektar Color Fun Run, ulaznicu za koncert „Bombaj štampe“, NIKE majicu i poklone sponzora. Za zlatne, srebrne i bronzane trkačice i trkače boravak na “Vivia Run&More Weekend” festivalu je potpuno besplatan. Najbrže na cilju u tvrđavi Kastel čekaju posebno dizajnirane medalje, u obliku šarenog magnet – otvarača za flašu hladnog Nektara. Žurka može da počne!

Iskustvo atletičara Đure Borbelja (2022. godina)

Đuro Borbelj„Prvi put sam trčao u Banjaluci i osvojio prvo mesto. Zaista sam oduševljen. Ne samo organizacijom, već i gradom, ljudima, prelepom trasom sa mnogo zelenila… I konkurencija je bila izuzetna. Kvalitetna. Do 14km sam trčao sa hrvatskim atletičarom, sjajnim Petrom Bratulićem. Tada sam osetio da imam snage da pokušam oboriti lični rekord, što sam i uspeo (1:07:42). To me čini još srećnijim. Uvek ću se rado vratiti u Banjaluku.“

 

Više trka, više uzbuđenja

Jedinstven festivalski spoj sporta i zabave na Balkanu sprema adrenalinsku avanturu za sve generacije. Uz M:tel RMC Polumaraton, 14. maja trčimo Imlek RMC 10k i G-Drive 5k Team Run. Urnebesna Nektar Color Fun Run i koncert legendarne „Bombaj štampe“ na programu su dan ranije (13. maja). Školarci i predškolci na stazi su 12. maja, u okviru Intersport School Run i Tropic Bambini Maratona. Hiljade srećnih i zdravih trkačica i trkača „od 2 do 82“ osvajaće svoje najbrže i najbolje kilometre početkom maja upravo u gradu na Vrbasu. Ma, i ako niste vrijedno trenirali tokom zime, proljeće u Banjaluci prilika je za novi početak. Ne vjerujte nam na riječ. Prijavite se!

Iskustvo slabovidog atletičara Milana Špehara (2022. godina)

Milan Špehar

„U Banjaluci sam postigao lični rekord (1.23.04) i plasirao se među 10 nagrađenih polumaratonaca. Presrećan sam. Nisam očekivao ovakav razvoj događaja. Banjaluka je posebna. Ljudi su veseli, susretljivi, na stazi muzika… Neopisivo.“

Bojiš se bez straha

Najsnažnija eksplozija boja i zabave na starom kontinentu i ovog proljeća je u Banjaluci. Jedinstvena Nektar Color Fun Run očekivano privlači najveću pažnju. Trčaćemo, plesati, sudarati se, padati, ustajati, bojiti kilometre smijehom do suza i bijele majice organskim bojama. Na cilju u tvrđavi Kastel učesnike će sačekati čuveni banjalučki Nektar, legendarna „Bombaj štampa“ i zabava do kasnih sati. Bojimo se?

Više i od trke

Proljeće u Banjaluku ne poziva samo trkače. Ni obale Vrbasa nisu prepoznatljive samo po fenomenalnim stazama. Banjalučani i njihovi gosti ih pamte i po ludim noćnim provodima, lijepim Banjalučankama, čistim parkovima, prihvatljivim cijenama udobnog smještaja, svjetski poznatom raftingu i ćevapu svih ćevapa. Poseban izazov za gurmane je veče u „Krajiškoj kući“ i obilazak Muzeja „Banjalučke pivare“ koja ove godine obilježava 150 godina postojanja i rada. Upoznaćete i najveću tvrđavu u ravnici na prostoru BiH, u kojoj se život budi odmah nakon zalaska sunca. Za razliku od broja elitnih sportista i rekreativaca, broj navijača na trkama nije limitiran. “Vivia Run&More Weekend” ne slavi samo one koji prvi prođu kroz cilj. Naša pobjeda je svaki svaki zadovoljni učesnik. Budi i ti dio tima koji pokreće!

 “Banjaluka expirience weekend” paket čeka najbrže na putu do prijave i sadrži:

Kotizacija za polumaraton

Kotizacija za color trku

Rafting i prevoz do kanjona, ručak u čuvenoj Pastirskoj kući i gurmansko veče u Krajiškoj kući

Ulaznica za koncert Bombaj štampe

Požurite, broj kotizacija je ograničen! 

Ko su naši prijatelji?

 “Vivia Run&More Weekend” podržali su predsjednik Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Grad Banjaluka, kompanija M:tel, Imlek, G-Drive, NIKE, Sport Time Balkans, Nektar, Intersport, Tropic/Moj Market, MyBook, Metromedia Group i Olimpijski komitet BiH.

Generalni medijski pokrovitelj je Radio – televizija Republike Srpske, a medijski partneri BHRT, ATV, N1, K3, ELTA TV, Dnevni avaz, Nezavisne novine, Glas Srpske, Srpska Info, Buka, Banjaluka.net, BLink, Lola, Dnevni list, 24SEDAM, Radio M, Hard Rock radio, Uno radio, Kontakt radio, A radio, NES radio, Moje trčanje i Trčanje RS.

Vaši komentari

Banner