VELIKE STEPENICE RUN: Festival trčanja najpoznatijim stepenicama u Mostaru

U organizaciji udruge "Zdrav život -KINEZIS" u srijedu 26.04. održana je utrka Velikim stepenicama na Bijelom Brijegu u Mostaru.

776
Foto: Jadran Čilić
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ova kratka, ali dinamična i zanimljiva utrka podrazumijevala je izazov pretrčavanja 112 najpoznatijih stepenica u Mostaru.

Sudionici su se natjecali u muškoj i ženskoj kategoriji. Od 130 prijavljenih natjecatelja utrku je uspješno završilo njih 98, a najbrže u ženskoj kategoriji bile su: pobjednica Ivana Đolo sa vremenom od 18.00 sekundi, drugoplasirana Helena Tomas stazu je prešla za 19.02 dok je trećeplasirana Sanja Demić u cilj ušla za 19.04 sekunde od starta.

Kod muškaraca najbolji su: Garang Akur – 13.8, Martin Mikulić – 15.1, Faris Begluk – 15.3.

Pored natjecateljskog karaktera ova utrka imala je misiju promocije važnosti tjelesnog vježbanja i obilježavanja međunarodne inicijative dana bez lifta. Podsjetimo, ”No Elevators Day“ godišnji je globalni događaj koji se održava posljednje srijede u travnju u Europi. Inicijativa je to pokrenuta od ISCA – International Sport and Culture Association da se na jednostavan način podiže svijest o važnosti tjelesne aktivnosti motivirajući ljude da u svakodnevnom životu odaberu stepenice umjesto lifta kao početak razvijanja zdravih navika i aktivnog životnog stila.

Foto: Jadran Čilić

Pripremi same utrke prethodila je medijska kampanja koja je podrazumijevala motivirajuće i edukativne poruke o važnosti kretanja.

Iz udruge KINEZIS poručili su kako su jako zadovoljni velikim odazivom Mostarki i Mostaraca na ovu utrke. Sama utrka u potpunosti je sa sloganom udruge koji glasi “Kretanje nema alternativu” te da su ponosni što su u Mostar doveli novu međunarodnu sportsku priču koja će se tradicionalno održavati zadnje srijede u četvrtom mjesecu u sklopu globalnog obilježavanja “Dana bez lifta” i međunarodne kampanje promocije važnosti kretanja “Now We Move”. Predsjednik udruge KINEZIS prof.dr.sc. Franjo Lovrić  za kraj je dodao kako se nada de će organizacija ove utrke potaknuti i druge na organizaciju sličnih manifestacija na području cijele Bosne i Hercegovine.

Realizacija utrke podržana je od strane “ISCA – International Sport and Culture Association”, Studentskog centra Mostar, Sportskog saveza grada Mostara i Unitet World College Mostar. Sponzori utrke bili su: Rolla Apps, SYNC, GB3 – Sportska oprema GBT, Tintilinić BiH, Shift Brand Design, Genel.

Vaši komentari

Banner