1. BOSANSKOKRUPSKI POLUMARATON: Trke na 5km i 21.1km na rasporedu 9. septembra

Atletski klub Svjetlost iz Bosanske Krupe u saradnji s Gradom Bosanska Krupa i gradonačelnikom Arminom Halitovićem te Gradskim sportskim savezom na čelu sa Tarikom Halkićem, organizira 1. Bosanskokrupski KRUPA KABINE polumaraton, 9. septembra 2023. godine.

747
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

To je prvi sportski događaj ove vrste u historiji Bosanske Krupe.

Generalni sponzor prvog polumaratona u Bosanskoj Krupi je kompanija KRUPA KABINE doo, dio grupacije SIAC, sa sjedištem u Bosanskoj Krupi.

Oko 130 takmičara je prijavljeno dosad na polumaratonsku trku, dok se oko 120 očekuje na trci na 5km.  Od zvučnih imena 1. Bosanskokrupski KRUPA KABINE polumaraton očekuje Antu Živkovića iz Hrvatske, Domena Hafnera iz Slovenije, Emira Hastora, Amelu Trožić i Luciju Kimani iz BiH, ali i trkače iz Kenije, Srbije, Švicarske, kao i drugih država iz regije. Višestruki prvaci BiH Utoš Gutić i Alma Hrnjić takmičit će se u trci na 5K.

Važno je istaći da će se u sklopu prvog Bosanskokrupskog KRUPA KABINE polumaratona održati i prvenstvo USK u polumaratonu za juniore i juniorke, te seniore i seniorke.

Dužina polumaratona je 21,097.5m, a u sklopu ovog događaja, biće održana i trka na 5 km, kao i trka za najmlađe – djecu školskog uzrasta, na 200 m, 400 m i 800 m. Ova sportsko – turistička razglednica grada Bosanska Krupa osigurala je bogat nagradni fond, kao i različite poklone i iznenađenja.

Staza je dobila i internacionalni AIMS certifikat, te tako i zvanično potvrdila dužinu staze, kao i vrijednost ovog sportskog događaja i njegov kvalitet. Ovaj internacioanalni certifikat vrijedi pet godina.

Prijave za polumaraton i trku na 5K se mogu obaviti na LINK-u.

Prvi bosanskokrupski KRUPA KABINE polumaraton osmišljen je kao sportska i turistička poslastica, koja će trkačima, ali i svim posjetiocima predočiti ljepote Bosanske Krupe i kanjona rijeke Une, te se nećete pokajati ako drugu subotu u septembru mjesecu rezervišete za Bosansku Krupu, kao trkač ili gledalac.

Vaši komentari

Banner