7. OMIŠKI POLUMARATON: Zašto ga zovu ‘skriveni dragulj’?

Ako u svoj avanturistički 'portfolio' želite dodati uistinu jedinstvenu utrku, jesen rezervirajte za posjet Omišu (konkretno ove godine 21. 10.).

806
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Zašto Omiški polumaraton zovu ‘skriveni dragulj’ bit će vam jasno već iz prvog pogleda na grad koji okružuju strme klisure.

Mnogi trkači koji prvi put sudjeluju na polumaratonu ostaju zbunjeni i pitaju se gdje se među planinama koje gotovo dotiču more smjestila kružna ravničarska trasa dugačka više od 20 kilometara.

Smjestila se u jednom od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe – kanjonu rijeke Cetine u koji iz povijesne jezgre Omiša, gdje se nalazi start i cilj utrke, ulazite kratkim tunelom nakon kojeg vas čekaju kilometri i kilometri čiste i netaknute prirode.

Sama manifestacija obuhvaća dvije utrke – kružni polumaraton i rekreativnu utrku dugačku 6 kilometara, a obje trase nalaze se u kanjonu Cetine, krajoliku zaštićenom od 1963. godine.

Više info o događaju na LINK-u.

Trčeći kanjonom proći ćete pokraj nekih od najboljih lokacija za rafting, kajaking, treking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj, a o kvaliteti same utrke možda najbolje svjedoče imena dosadašnjih pobjednika – Alija Imamović, Marija Vrajić, Nikolina Šustić, Ante Pokrajčić i mnogi drugi.

Omiški polumaraton manifestacija je podjednako namijenjena profesionalcima i rekreativcima. Svake godine privlači sve više trkača iz Hrvatske, ali i inozemstva. Naime, Omiški polumaraton u vrlo kratkom razdoblju izrastao je u veoma popularnu trkačku manifestaciju. Dijelom zbog atraktivnosti i kvalitete same utrke, ali dijelom i zbog uvijek fantastične atmosfere i ugleda Omiša kao ‘adrenalinske’ destinacije u kojoj avanturisti i rekreativci uživaju u uistinu specifičnoj domaćinskoj dobrodošlici.

Omiški polumaraton poznat je kao utrka koje ćete se jako dugo sjećati ili koje se uopće nećete sjećati, ovisno o tome koliko se prepustite spomenutoj dobrodošlici nakon ulaska u cilj.

Utrka ima važeći certifikat „Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja” (AIMS-a).

Više informacija o polumaratonu potražite na LINK-u. Raspis i prijave na LINK-u.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakMT REFLEKTOR: Amela Trožić
Sljedeći članakDA ILI NE: Zagrijavanje pred maraton?
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.