DYNAFIT I SNJEŽNI LEOPARD: Sinonim za brzinu, izdržljivost i povjerenje

Posljednjih godina trkačka scena kod nas je sve veća, međutim ruku na srce ponuda sportske opreme nekako taj rast nije pratila, a posebno se ovo odnosi na segment trail trčanja.

754
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ovaj nedostatak su uočili iz kompanije „TREK BIKE CENTAR“ te su uspjeli dogovoriti saradnju sa jednim od najpopularnijih svjetskih outdoor brandova i dovesti ga na planine i trke u Bosni i Hercegovini.

Dynafit je proizvođač usko specijalizovan za planinske sportove, trail trčanje, speed hiking, sky running, opremu za mountain biking, ski touring i po tome se izdvaja iz konkurencije.

Ekipa „Dynafit Bosnia“ vrijedno radi na promociji ovog brenda posljednje 2,5 godine i u kontinuitetu aktivno podržavaju trail running scenu naše zemlje, kako kroz podršku pojedinih utrka, tako i kroz povremena sponzorisanja istaknutih domaćih trail trkača. Ponosni su sponzor i prijatelj naše najpopularnije i najveće trail utrke „Vučko trail“ već treću sezonu. Za svoju bazu promotivnih aktivnost izabrali su Trebević, koji im je i svojevrsni test poligon i gdje s vremena na vrijeme znaju organizovati i zajedničke treninge, druženja nakon istih, pa i promociju novih kolekcija.

Ono što posebno ovu ekipu izdvaja od drugih jeste da i sami rade testiranja (u svim uslovima) kompletne opreme koju prodaju, tako da od njih možete dobiti prave i tačne recenzije za sve proizvode što je našoj mladoj trail zajednici sigurno jako potrebno.

A sada se vratimo na sam brand i njegovu historiju. Dynafit trkački segment je posljednjih godina jedan od popularnijih sportskih outdoor brandova u zemljama koje gravitiraju Alpima i alpskom sistemu, a kako i ne bi kada je nastao na čarobnim Dolomitima i Južnom Tirolu. Sve više vrhunskih sportaša u trail trčanju, speed hiking-u povjerenje daju opremi Dynafit-a, a iako nije vezano za trail trčanje, posebno ski touringa gdje su slobodno možemo napisati broj 1 godinama unazad.

Početak naziva Dynafit vezuje se za davnu 1969. godinu kada je registrovan kao vlastiti brand. Legendarni skijaški takmičari kao što su Franz Klammer i Leonhard Stock donose prva velika senzacionalna postignuća noseći DYNAFIT ski cipele. Između 1974. – 1983., Svjetski kup u spustu osam su puta osvojili trkači s DYNAFIT-om. Kruna te slave su dvije zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u spustu 1976. i 1980. Dynafit čak dobiva vladinu uredbu koja mu dopušta korištenje austrijskog grba. Najprodavaniji model “World Cup Competition” postaje prva skijaška cipela na svijetu koja je nagrađena IAS-ovim zlatnim pečatom.

U 2003. godini počinje nova era i razvoj Dynafita kroz novu kategoriju u outdooru „brzina u planinskim sportovima“. Snježni leopard predstavljen je 2005. godine kao novi logotip kompanije. Logotip jasno pokazuje šta DYNAFIT predstavlja u planinskim sportovima: lakoća, učinkovitost i brzina sa svojom inovativnom tehnologijom. Snježne leoparde karakteriše izuzetna brzina i fenomenalna izdržljivost.

Pokretanjem scene „Speed hiking“ ili brzog planinarenja kao nove kategorije u planinskim sportovima, DYNAFIT tim u Italiji počinje razvijati novu tehnologiju iznimno laganih i potpuno pouzdanih proizvoda za sportaše.

Ubrzo DYNAFIT postaje proizvođač opreme –  sa 100% fokusom na planinske sportove izdržljivosti. Razvijaju i predstavljaju specijalizovanu kolekciju za trail trčanje i speed hiking te postaju brend koga ambiciozni sportaši planinskih sportova biraju kao svoj izbor. Njihova filozofija „for athletes by athletes“ gdje poznati sportaši učestvuju u razvoju, tehnologiji, dizajnu opreme vrlo brzo dobija povjerenje, ogromnu popularnost i Dynafit oprema postaje najučinkovitja moguća oprema na otvorenom. Koristeći max. inteligentne materijale, inovativnu tehnologiju i hrabrost da se slijede nekonvencionalni putevi su ključevi njihovog brzog uspjeha. Minimalistički i učinkoviti, ali u isto vrijeme potpuno pouzdani proizvodi, s rezultatom da podržavaju zahtjevne sportaše na planinskim aktivnostima.

Ovlašteni uvoznik i diler u BiH za brand Dynafit (a i planinarski brand Salewa koji su dio iste grupacije) je kompanija „TREK BIKE CENTAR“, koja ima dvije poslovnice u Sarajevu, a u ul. Džemala Bijedića 160 se nalazi prodajni dio ovog trail outdoor branda. Oni u ponudi imaju kompletnu opremu za trail trčanje – speed hiking i to je mjesto gdje ćete pronaći sve za sebe. S obzirom da su tek dobili novu kolekciju jesen – zima u ponudi je obuća sa Gore-Tex membranama koja je vodootporna, kao i oprema od izuzetno udobnih i toplih materijala kako bi sa lakoćom mogli trenirati i tokom zimskih uslova.

Na OVOM LINK-u možete pogledati cijelu ponudu; više info na telefon: 033 549 810.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakSAMIRA TALIĆ: Maraton u pedesetoj
Sljedeći članakAMER SIPOVIĆ: Moj put do Frankfurt Marathona 2023.
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.