5. VITEŠKA UTRKA: “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”

Svjetski dan bubrega je globalni svjetski pokret koji je posvećen prvenstveno prevenciji bubrežne bolesti koja će, po procjeni stručnjaka, do 2040. biti 5. po smrtnosti, kada su u pitanju nezarazne bolesti.

640
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Najbolji način prevencije je tjelesna aktivnost i zdrav način prehrane.

S tim u vezi, Udruga/Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB u suradnji sa sportistima i sportskim radnicima općine Vitez za 14. 4. 2024. sa startom u 13 sati organizira po peti put Vitešku utrku:

“Vitez trči za Svjetski dan bubrega”

Na taj način iz ove Udruge žele skrenuti pažnju na važnost tjelovježbe, rekreativne tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom kod prevencije ove teške i podmukle bolesti od koje boluje svaka 10. osoba u svijetu.

Pozivamo sve građane općine Vitez, susjednih općina, građane BiH i susjednih država da nam se pridruže na ovom sportsko – humanom događaju i budu dio obilježavanja svjetskog dana bubrega, poručio je direktor utrke Nikola Čuić.

Za najbrže su u Vitezu priredili medalje, pehare i robno – novčane nagrade, a svaka prijava podrazumijeva i startni paket sa majicom, startnim brojem sa čipom i osvježenjem.

Staza je brza, s tek 20 metara elevacije, što pruža priliku za brzo trčanje i eventualno ostvarivanje osobnog rekorda. Rekord drži lanjski pobjednik Ilija Jukić iz AK Puls Tomislavgrad s vremenom 16:34, dok najbolje žensko vrijeme drži Amela Trožić iz AK Sana (20:00).

Svi koji po pravilima utrke prođu kroz cilj bit će nagrađeni sa finišerskom medaljom.

Za kraj iz Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB poručuju: Nikada ne smijemo zaboraviti da je zdravlje naše najveće bogatstvo, zato ga moramo dobro čuvati, a najbolji način za to je da radimo na sebi i čuvamo svoje tijelo. Jer: “U zdravom tijelu i zdrav duh”.

Uvjete utrke možete pročitati, kao i prijaviti se na OVOM LINK-u.

Vaši komentari

Banner