10. Šujički polumaraton: Kuna slavila 6. put, Samardžić postavio novi rekord staze

To je sad moj najveći uspjeh. Privilegija je biti četiri puta pobjednik, možda sam i zato oborio rekord jer sam dobro znao gdje treba ubrzati, gdje usporiti. Tempirao sam utrku točno da bih oborio osobni rekord, kazao je Srđan Samardžić

1544

Trči i piše: Ersan Bijedić

Nedavno je najavio da ide po osobni rekord na jubilarnom 10. Šujičkom polumaratonu, a to je najbolji bh. dugoprugaš, Srđan Samardžić, i napravio oborivši ujedno i rekord staze u Šujici koji je također sam prethodno postavio.

5

Samardžićeva uvertira za Sofiju

Samardžić je istrčao 21,1km za 1 sat, 7 minuta i 55 sekundi te po četvrti puta pobijedio na natjecanju koje je u subotu na dionici Kupres – Šujica okupilo blizu 200 trkača.

– Prezadovoljan sam jer sam popravio svoj osobni rezultat i oborio rekord staze. To je sad moj najveći uspjeh. Privilegija je biti četiri puta pobjednik, možda sam i zato oborio rekord jer sam dobro znao gdje treba ubrzati, gdje usporiti. Tempirao sam točno utrku da bih oborio osobni rekord. U jednu ruku ovakvi vremenski uvjeti, kiša i hladnoća, odgovaraju dugoprugašima jer mogu dati najbolje od sebe, a s druge strane je i teško trčati po tome, pričao je Srđan Samardžić kojeg najveći ovosezonski izazov očekuje tek na jesen – Balkansko prvenstvo.

– Ovo je bio dobar pokazatelj pred moj maraton u Sofiji na Balkanskom prvenstvu tako da se nadam da ću maksimalno iskoristiti ovu brzinu na maratonu 9. listopada u Sofiji. Prije toga ću trčati polumaraton na Hvaru i dvije utrke na 10km u Ugljeviku i Beogradu. To će mi biti kao kontrolni treninzi – utrke, kazao je Samardžić i pohvalio organizatore:

– Vremenski uvjeti su bili dobri za trkače, ali za organizatore je kiša dosta toga otežavala. Ipak su odlično sve odradili i hvala im na tome.

4

Veliki napredak Danijele Kune

Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Danijela Kuna koja je slavila po šesti puta na ovoj utrci. Koliko je rođena Kuprešanka s prebivališem u Splitu napredovala u posljednje vrijeme ukazuje i činjenica da je prošle godine istu utrku osvojila s vremenom 1:34:15, a sad sa 1:20:47.

– Oborila sam osobni rekord i mogu reći da sam prezadovoljna, ali i da sigurno imam još prostora za napredak. U biti tek sad počinjem ozbiljnije trčati, ne više rekreativno i kako mi padne na pamet, govori Kuna koja je oduševljena Samardžićevim rezultatom.

– Stvarno svaka čast dečku, to je zavidan rezultat i malo je trkača koji idu tako brzo! Generalno je ovo dosad najbrži Šujički polumaraton što potvrđuju brojni osobni rekordi i rekord staze.

Istaknula je kako je organizacija iz godine u godinu sve bolja te prokomentirala uvjete u kojima se utrka odvijala.

– Osobno bih voljela da sam manje bila mokra i imala vode u tenisicama, ali u svakom slučaju bolje i to nego toplotni udar, zaključila je Danijela Kuna.

Stipić: Imamo standarde ispod kojih ne idemo

Utrka u Šujici je limitirana na 220 sudionika. Toliko je i bilo prijavljeno, ali je finišera bilo blizu 200.

– Kako to obično biva na neke stvari u sportu se može utjecati, na druge ne. Ovaj put smo se potrudili napraviti najbolji polumaraton dosad, ali vremenski uvjeti su nas malo poremetili tako da je dio onih koji su planirali doći odustao. Imamo standarde ispod kojih ne idemo i nastojimo zadržati postojeću razinu organizacije. Drago nam je da je oboren rekord staze sa jako dobrim vremenom Samardžića, izjavio je organizator utrke Boro Stipić.

Moja utrka
Za aktivno sudjelovanje na 10. Šujičkom polumaratonu se zahvaljujem sponzorima Preduzeću za projektiranje i građevinu, HP Investing, i Vinariji Carski vinogradi Mostar. U Šujici sam trčao svoj osmi polumaraton, a moje vrijeme je bilo 1:25:25. Time sam popravio osobni rekord za 3 minute i 23 sekunde te izborio plasman na 16. mjesto.

19

U polumaratonskoj utrci je sudjelovalo čak 19 trčaka iz duvanjskoga mjesta Kolo.

REZULTATI

ŽENE

  1. Danijela Kuna 1:20:47
  2. Jelena Kosić 1:25:50
  3. Helena Gleđa 1:31:09
  4. Katarina Kokan 1:34:21
  5. Neira Odobašić 1:34:26

MUŠKARCI

  1. Srđan Samardžić 1:07:55
  2. Karlo Sušilović 1:11:12
  3. Alija Imamović 1:12:06
  4. Ante Živković 1:15:16
  5. Dalibor Vujević 1:15:22

Vaši komentari

Banner