5. VITEZ TRČI ZA SVJETSKI DAN BUBREGA: Mušanović i Trožić najbrži; 260 finišera

Danas je sa startom u 13 sati u Vitezu u organizaciji Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB održana peta po redu trka "Vitez trči za Svjetski dan bubrega".

458
Foto: Radio Vitez
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Peti “Vitez trči za Svjetski dan bubrega” je imao 260 finišera (odnosno 99 trkača više u odnosu na prošlu godinu) u cestovnoj trci na distanci od 5 kilometara.

Najbolji su bili (muška konkurencija): 1. Berin Mušanović (17:30), 2. Džemal Bukvić (17:32), 3. Josip Martinović (17:43), (ženska konkurencija): 1. Amela Trožić (21:01), 2. Vesna Ćavar (21:37), 3. Leila Hadžić (21:58).

Kompletne rezultate možete provjeriti OVDJE.

Osim seniorske trke na 5km održane su i dvije dječje trke.

Svjetski dan bubrega je globalni svjetski pokret koji je posvećen prvenstveno prevenciji bubrežne bolesti koja će, po procjeni stručnjaka, do 2040. biti 5. po smrtnosti, kada su u pitanju nezarazne bolesti. Najbolji način prevencije je tjelesna aktivnost i zdrav način prehrane. Za najbrže su u Vitezu priredili medalje, pehare i robno – novčane nagrade, a svaka prijava podrazumijevala je i startni paket sa majicom, startnim brojem sa čipom i osvježenjem.

Vaši komentari

Banner