8. IGMANSKI CENER: Nova era trčanja na Igmanu

Ove godine, Igmanski cener (30. juna od 10 sati) donosi novo uzbuđenje sa novim disciplinama, novom stazom i novim identitetom!

1069

Tekst: URS “Trčanje i to” Sarajevo

Organizatori iz URS “Trčanje i to” su obogatili program i pored prepoznatljive 10k trke, uveli 5k trku, kao i 10k CaniCross trku.

Planina Igman: Pluća Sarajeva

Planina Igman, poznata kao “Pluća Sarajeva”, nudi čist zrak i prekrasan planinski ambijent, idealan za trčanje i rekreaciju. Ova lokacija je savršeno mjesto za održavanje Igmanskog cenera, pružajući učesnicima ne samo sportski izazov već i priliku da uživaju u prirodnim ljepotama.

Nove discipline

10k trka

10k trka predstavlja vrhunac Igmanskog cenera. Ovo je izazov za sve iskusne trkače koji žele testirati svoje granice na zahtjevnoj stazi. Link za prijave je ovdje.

5k trka

Namijenjena široj trkačkoj zajednici, 5k trka je idealna za sve, od iskusnijih amatera do onih koji tek započinju svoju trkačku priču. Ovo je odlična prilika za one koji žele da osjete uzbuđenje trke u predivnom okruženju Igmana. Da bi se prijavili, slijedite ovaj link.

Foto: Dražen Filipović

10k Canicross trka

Po prvi put na Igmanu, organizuje se 10k CaniCross trka na Igmanskom ceneru. Ova trka pruža jedinstvenu priliku za trkače i njihove pse da zajedno savladaju stazu, dodajući dodatnu dozu zabave i izazova. Link za prijavu je ovdje.

Nakon trke: Tradicionalna bosanska zakuska

Tradicija Igmanskog cenera se nastavlja sa novim organizatorom. Najbolje takmičare sa dosadašnjih sedam izdanja možete provjeriti ovdje.

Nakon trke, svi učesnici će imati priliku uživati u tradicionalnom bosanskom grahu, kao i osvježenjima od sponzora. Ovaj zajednički obrok će biti savršena prilika za druženje, razmjenu iskustava i proslavu postignuća.

Prijave otvorene do 23. 6. 2024.

Ne propustite priliku da budete dio ovog jedinstvenog događaja! Prijave su otvorene do 23. 6. 2024. Požurite i osigurajte svoje mjesto na Igmanskom ceneru!

Igmanski cener ove godine donosi inovacije i proširuje svoju ponudu kako bi privukao još veći broj trkača. Bez obzira na vašu trkačku spremnost, postoji trka za vas. Pridružite nam se i uživajte u nezaboravnom sportskom iskustvu na prekrasnoj planini Igman.

Organizatori, URS “Trčanje i to” se posebno zahvaljuju ovogodišnjim sponzorima, a to su Hotel “Monti” Igman, AbelaPharm, Nekmar, RedBull i Općina Trnovo. Također URS “Trčanje i to” se zahvaljuje partnerima ZOI’84 i AK ATLETA Novi Grad na saradnji i podršci za organizaciju Igmanskog cenera.

Kako je trka ove godine poprimila svoj novi identitet, sve dodatne informacije možete pronaći i na Facebook Instagram profilu trke.

Pored toga, nove majice su novitet pa vam u nastavku donosimo par slika:

Vidimo se na Igmanskom ceneru – 30. 6. 2024. u 10h! Više info na službenoj stranici trke.

Vaši komentari

Banner