8. OMIŠKI POLUMARATON: Trkačka avantura u srcu Dalmacije

U tijeku su redovne prijave za 8. Omiški polumaraton koji nas očekuje u srcu jeseni.

731

Moje trčanje – trcanje.net

Tempirajte formu za trčanje dok izbrojite do 19. listopada, jer tada vas očekuje 8. izdanje Omiškog polumaratona, sa startom i ciljem na Poljičkom trgu u staroj jezgri Omiša.

Zbog bajkovite prirode zaštićenog kanjona rijeke Cetine u kojem se održava, nazivaju ga “skrivenim draguljem” među utrkama, što je prošle godine prepoznalo preko 500 prijavljenih profesionalnih sportaša i rekreativaca iz cijelog svijeta.

Sudionici će se tako i ove jeseni ovisno o kondiciji moći opredijeliti za rekreacijsku utrku od 6 kilometara ili kružni polumaraton, koji ima važeći certifikat Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja (AIMS). Obje utrke se održavaju istovremeno ravničarskom trasom zatvorenom za promet.

Prijaviti se možete OVDJE.

Osim zbog jedinstvenog spoja rijeke, planina i mora, Omiški polumaraton prepoznatljiv je i po svom opuštenom dalmatinskom pristupu i duhovitim video reklamama, zbog kojih su se mnogi nakon dugo vremena vratili trčanju.

Redovne prijave u tijeku za pojedince i grupe

U tijeku su redovne prijave koje traju do 9. rujna, što znači da će svi koji se prijave i izvrše uplatu do navedenog datuma za polumaratonsku izdvojiti 30 eura, odnosno 18 eura za rekreacijsku utrku.

Nakon tog datuma kreću kasne prijave, kada će kotizacija za polumaraton iznositi 38 eura, odnosno 45 eura za last minute prijave. Svi koji se odluče izvršiti uplate za rekreativnu utrku u periodu kasnih i last minute prijava morat će izdvojiti 25 i 30 eura.

Aktualne su i grupne prijave za grupe od 10 i više ljudi, koji ostvaruju popust od 20% na ukupan iznos startnina.

Od prošle godine žene i muškarci trče u podjednakom broju kategorija, a najbrže na polumaratonskoj utrci čekaju novčane nagrade kao i bonus za rekord staze. Više o nagradama i startnim paketima možete saznati na utrka.com.

Dalmatinski grad u kojem nema kraja sportu i avanturi

Omiški polumaraton, uređene planinarske staze, brzaci i brojni penjački smjerovi, samo su neke od mogućnosti koje Omiš čine omiljenom sportsko-avanturističkom destinacijom u Hrvatskoj i šire.

Rafting, hiking, kayaking, trekking, canyoning, slobodno penjanje, svi se ovi sportovi i aktivnosti odvijaju upravo u kanjonu Cetine, koji uz sve navedeno nudi i potrebnu dozu adrenalina u vidu ziplinea na 2 km dugim žicama.

Foto: Ivo Pervan

Više informacija o ovogodišnjem izdanju Omiškog polumaratona saznajte na njihovoj Facebook stranici ili pozivom na +385 21 861 350.

Vaši komentari

Banner