Rekreativci trčali „milju“: četvrto kolo lige donijelo novog pobjednika

U nešto toplijim uvjetima nego što smo navikli zadnjih dana članovi Atletske rekreativne lige, koja se održava u Sarajevu, trčali su do sada najkraću distancu – jednu milju. U ovom kolu dobili smo novog pobjednika što doprinosi većoj zanimljivosti jer se konkurencija među najbržim trkačima dodatno zaoštrava.

807
Foto: Hanifa Terzić
Banner

Piše: Nicolae Golea

Ulazimo u vremenski period kada su često prisutne jutarnje magle te je stoga satnica u četvrtom kolu lige pomjerena i trčalo se u 10:30 sati.

I ovog puta članovi su podijeljeni u dvije startne grupe. Prvu grupu činili su najbrži trkači do sada prema ostvarenim rezultatima u tabeli lige, dok su u drugoj grupi, petnaestak minuta kasnije, krenuli i ostali trkači koji su se pojavili na današnjem četvrtom kolu lige.

14680650_1806697696243489_7559567565419727330_n

 

Već drugo kolo zaredom na rasporedu je srednjeprugaška disciplina i vidljivo je kako je većini rekreativaca, koji su mahom dugoprugaši, ovo novost ali i izazov. Zanimljivo je istaknuti da bh. rekord u današnjoj distanci po rasporedu lige, drži već dugo godina Vinko Pokrajčić. On je milju istrčao u Karlovcu 1981. godine za 3:58.41. Taj rekord datira iz bivše Jugoslavije i dan danas se vodi kao službeni rekord Bosne i Hercegovine.

Najbrži rekreativac i pobjednik četvrtog kola je Jasmin Mehić, za razliku od prethodnih kola gdje su pobjede odnosili Mirzet Halilović i Mustafa Mašetić. Mehić je milju istrčao za 5:24,01.

U ženskoj kategoriji najbrža je bila ponovo Hanifa Terzić sa rezultatom 6:48,88.

Najbolji rezultati u muškoj i ženskoj kategoriji:

Jasmin Mehić 5:24,01

Mustafa Mašetić 5:27,56

Raonić Alen 5:31,09

Hanifa Terzić 6:48,88

Tea Sipović Imamović 8:22,32

Džejna Ćeremida 8:37,27

Sve rezultate pogledajte na ovom linku. 

Poslije završenog četvrtog kola članovi su imali priliku da se međusobno druže što je svakako odlična mogućnost da se otvore zajedničke teme svojstvene samo trkačima, a takvih prilika i nemamo baš svakodnevno. Stoga pozivamo sve da poslije istrčane distance, ukoliko mogu, ostanu na ugodnom druženju.

Sljedeće kolo Atletske rekreativne lige donosi povratak u duge pruge. Trčati će se 10 000m i to 12. novembra. Tačna satnica će biti naknadno objavljena u najavi za peto kolo.

Atletska rekreativna liga je premijerno započela ove sezone i otvorenog je tipa za sve trkače rekreativce. Prijaviti se možete uvijek i to OVDJE.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakMirza Bajrić: Austrijski trkački putopis
Sljedeći članakTrkačka ekskurzija na Zagreb maraton
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-historijske baštine naše zemlje.