TOP 5 najčitanije na trcanje.net u 2016.

Već je 2016. daleko iza nas jer smo zagazili u 2017. naveliko i sa planovima i sa treninzima. I dok iščekujemo početak nove trkačke sezone pripremajući se na debelim minusima i snijegu donosimo vam kratki presjek najčitanijih pet tekstova u prošloj godini na našoj stranici.

824

Piše: Nicolae Golea

Uskoro se bliži i prva godišnjica rada prve bh. specijalizirane stranice o trčanju. Počeli smo sa radom službeno 25. februara i do tada objavili preko 200 tekstova.

 

 

Najbolji dugoprugaši u 2016. godini

Najčitanije i najotvaranije su bile tabele, koje je brižljivo vodio kolega Ersan Bijedić, najboljih bh. dugoprugaša gdje su se kroz sezonu iz utrke u utrku smjenjivali rezultati i tabela je doživjela brojna ažuriranja. Njenu aktualnost potvrđuje 14 773 pojedinačna otvaranja. Svi rezultati ostaju u našoj arhivi, a mogu biti vrlo korisni kao statistički podaci bilo kada, budu li se radile analize o napretku trčanja u BiH, i profesionalnog i rekreativnog.

Foto: 3sporta.com

Jebo li me maraton, da me jebo!

Na drugom mjestu najčitanijih je tekst Hanife Terzić o iskustvu na svom prvom maratonu. Svoje iskustvo trčanja prvog maratona na svojstven i jako neobičan način opisala je i pobrala brojne kritike Hana, tako otvarajući seriju tekstova Hanine trkolomije. Prvi tekst u toj rubrici je doživio čitanost od 10 456 pojedinačnih otvaranja.

  Kanita Bilić: za samo mjesec dana rada u Njemačkoj uspjela oboriti dva bh. rekorda

Mlada Zeničanka Kanita Bilić je bila protekle godine burna vijest u smislu da nas je napustio još jedan talent u potrazi za boljim uvjetima treniranja i svakome je to na prvu izazvalo žal. Zašto nemamo uvjete da naši talenti mogu ostati ovdje, a ne tako rano odlaziti. Umirilo nas je saznanje da Kanita ostaje nastupati pod zastavom naše zemlje. Razgovor sa Kanitom koja već obara i postavlja nove bh. rekorde je obavila Ivana Jezildžić i tako nas pobliže upoznala sa Kanitinom novom destinacijom gdje svakodnevno radi na brušenju forme za nove rekorde. Ovaj razgovor vas je pročitalo 10 378.

#Noexcuses pogled na život ili: granice su samo u glavi

Sjedila je 2014. godine u svojoj kancelariji u BBI centru i sreća da je imala takav raspored smjena na poslu pa je baš te nedjelje morala raditi. Kroz prozor je upratila start Sarajevskog polumaratona. Nedugo zatim se upisala u školu trčanja i onda postala jedna od prepoznatljivih trkačica u Bosni i Hercegovini promovirajući trčanje na razne načine ali posebno ohrabrujući ostale da nema izgovora i nema prepreka. Tekst Nudžejme Softić u kojemu piše o svojim počecima i zaljubljivanju u trčanje do priprema za Ironman čitalo vas je 8822. Valja dodati da su i ostali tekstovi koje je za trcanje.net pisala popularna Nudži bili jako čitani, uvijek u vrhu.

Foto: PromoArt Studio

Bjeljac: U BiH su me odbacili kao smeće, žao mi je što sam se rodila ovdje

Šokantan naslov koji govori o momentu strašnog razočarenja u kojemu je bila talentirana dugoprugašica Bojana Bjeljac zatvara ovaj top pet najčitanijih tekstova u 2016. godini sa čitanošću od 6936 puta. Bojana je rođena u Bosanskom Novom (Novi Grad) ali je prošle godine promijenila sportsko državljanstvo i klub. Trenutno živi i trenira u Zagrebu, a svoje mogućnosti je prezentirala upravo na zadnjem zagrebačkom maratonu gdje je osvojila prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Sa Bojanom je razgovarao Ersan Bijedić.

Dodajmo još ovim brojkama i one o sveukupnim posjetama od februara 2016. godine kada smo startali sa radom. Otada je pa sve do kraja 2016. godine trcanje.net posjetilo 274 247 ljudi, od toga pojedinačnih posjeta je bilo 199 152.

 

Vaši komentari

Banner