Nedostaje vam motivacije? Ovo je 5 razloga da opet poželite trčati

Nekada vam i nije baš do trčanja, jutarnje treninge pomjerate za veče, ali ako se to često dešava, definitivno vam je potrebna dodatna motivacija.

1720

Piše: Ljilja Lukić

1. Planirajte treninge sa prijateljima

Ukoliko planirate da se nađete sa prijateljima na treningu, trudićete se da ispoštujete termin i dogovorenu dužinu. Bez obzira na trke koje ste planirali ili ciljeve koje ste postavili, lakše je ukoliko motivišete jedni druge i uklapate treninge.

2. Kupite novu opremu ili patike

Možda zvuči šašavo, ali simpatična nova majica ili patike koje već dugo mjerkate i konačno su vaše i te kako mogu da budu motiv da ne preskočite trening. Ne kaže se džaba da ako dobro izgledaš dobro se i osjećaš – isto važi i za trening.

3. Recite sebi da ćete trčati samo 10 minuta

10 minuta je bolje nego ništa. Međutim, malo je vjerovatno da ćete na tome i stati.

4. Pridružite se trkačkoj grupi

Trčanje sa ljudima koji dijele ista interesovanja i prolaze kroz slična iskustva i te kako može da motiviše. Imate o čemu da razgovarate, i tako vam brže prođe vrijeme. Usput steknete odlične nove prijatelje koji vam pomognu onda kada vam i nije baš do treninga.

5. Zamislite startnu liniju

Kad god vam je teško, imate naporan trening, zamislite da ste na startnoj liniji svoje sledeće trke, adrenalin će odraditi svoje.

Vaši komentari

Banner