Trčim jer Štrčim i Moje trčanje u organizaciji bh. trkačkog karavana za Wings for Life 2017.

Blog Trčim jer Štrčim i portal Moje trčanje - trcanje.net u saradnji s Red Bull Bosna i Hercegovina predstavljaju zajednički projekt organiziranog putovanja bh. trkača na utrku Wings for Life World Run (WFLWR) Zadar koja se održava 07.05.2017. godine.

1105
Banner
Banner

Prva specijalizirana bh. stranica o trčanju i najpopularniji regionalni blog o trčanju su osmislili trkački karavan kako bi omogućili što većem broju trkača iz Bosne i Hercegovine da učestvuje na ovom jedinstvenom događaju. Planetarno izuzetno popularna, trka ima humanitarni karakter jer je stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena zakladi Wings for Life World Run pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka. 

– Wings for Life bh. karavan je zajednički doprinos trkačkoj zajednici koja na našu radost postaje sve brojnija i u Bosni i Hercegovini. Ovo je sjajna prilika za povezivanje trkača iz manjih sredina koji će zajedno putovati, družiti se i učestvovati na utrci u kojoj istovremeno na različitim destinacijama širom svijeta trči preko 150 000 ljudi. Ideja je da autobusi WFLWR bh. karavana krenu iz gradova u kojima smo mapirali jake trkačke zajednice, poput Bijeljine npr., te da na svom putu prema Zadru prihvataju trkače iz gradova koji se nalaze uz put. Više takvih autobusa će krenuti s različitih strana, tačnije iz mjesta koja pokažu najviše interesovanja za organizovani odlazak, izjavio je Nicolae Golea ispred portala Moje trčanje.

– Globalna trka Wings for Life World Run započinje u 13h po našem vremenu na ukupno 34 lokacije širom svijeta. Osim na zvaničnim trkama, trkači će moći učestvovati na događaju i putem službene aplikacije uz koju startuju u isto vrijeme na bilo kom mjestu. Ovo je trka koja nema ciljnu liniju pa je zato završi baš svako. Umjesto ciljne linije, kraj trke za svakog učesnika određuje presretačko vozilo koje startuje 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom za njima. U aplikaciji je to virtuelno vozilo. U onom trenutku kada vozilo prestigne pojedinog trkača, za njega je trka završena, a trkač i trkačica koji ostanu najduže trčati su pobjednici pojedinačne trke. Apsolutni pobjednici WFLWR-a su trkač i trkačica koji tokom trke pretrče najviše kilometara, pojasnila je Sanja Kavaz, urednica bloga Trčim jer štrčim i ambasadorica Wings for Life World Runa u Bosni i Hercegovini.

Utrka na koju vas vode Moje trčanje i Trčim jer Štrčim u organizaciji sa Red Bull BiH kreće iz Zadra, grada iznimne historije i bogatog kulturnog naslijeđa koji se smjestio na središnjem dijelu Jadranske obale. Utrka počinje s Foruma, nedaleko od predivnog simbola grada – crkve sv. Donata. Staza se zatim penje prema Jadranskoj magistrali i pruža do Primoštena.

Uskoro vam donosimo detaljne informacije o organizaciji i na koji način možete putovati i trčati na četvrtom izdanju WFLWR Zadar.

 

Vaši komentari

Banner