3. BRDSKA UTRKA NACIONALNI PARK UNA: Prijave otvorene do starta 21. maja, ali online još samo danas

3. brdska utrka „Nacionalni park Una“ je sportsko-rekreativni događaj koji Nacionalni Park Una organizira od 2018. godine, a suorganizator takmičenja je Sportsko društvo “Ultra“ iz Bihaća koje daje stručnu i tehničku podršku u organizaciji kao i podršku u promociji događaja i ovog sporta.

1442
Start i cilj trke su na Štrbačkom buku
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Utrka se održava 21. maja 2022. godine (subota) s početkom u 10 i 30 sati, a takmičenje se sastoji od jedne utrke na kružnoj trasi koja se proteže kroz sjevernu zonu Nacionalnog parka.

Staza

Utrka se trči kružno u smjeru kazaljke na satu od najvišeg vodopada u Nacionalnom parku Una i na rijeci Uni, Štrbačkog buka (start, 305 m/nm), šumskim putevima i stazama kroz pretežno šumski krajobraz. Dionica utrke je dugačka 19 km, a stazu pogledajte OVDJE.

Prijave

Krajnji termin za online prijave (LINK) je 05.05.2022. godine, ali se još uvijek može prijaviti putem e-maila ili na telefon organizatora. Prijave se primaju do samog termina utrke na kontakte u nastavku:

Cijena startnine je 35 KM / 18 EUR za puni paket. Cijena startnine za paket bez majice je 15KM / 8 EUR. Naknadno prijavljeni majice će moći dobiti nakon utrke. Za grupne prijave od 10 i više trkača odobrava se popust od 20 %.

Mjerenje vremena i rezultati

Mjerenje vremena će se vršiti elektronskim čipom, a startni broj se isključivo stavlja na prsa takmičara i mora biti vidljiv tokom cijele utrke. Vremenski limit utrke iznosi 3 sata, ali ako za završetak utrke bude potrebno više vremena, rezultat će biti svakako uzet u obzir.

Nagradni fond

Ukupni poredak (muški):

Novčana nagrada u iznosu od 400,00 KM, pehar i diploma
Novčana nagrada u iznosu od 200,00 KM, pehar i diploma
Novčana nagrada u iznosu od 100,00 KM, pehar i diploma

Žene:

Novčana nagrada u iznosu od 400,00 KM, pehar i diploma
Novčana nagrada u iznosu od 200,00 KM, pehar i diploma
Novčana nagrada u iznosu od 100,00 KM, pehar i diploma

Trkači starosne dobi 55+ (samo ukupni poredak, muški):

Novčana nagrada u iznosu od 150,00 KM i diploma
Novčana nagrada u iznosu od 100,00 KM diploma
Novčana nagrada u iznosu od 50,00 KM i diploma

Žene:

Novčana nagrada u iznosu od 150,00 KM i diploma
Novčana nagrada u iznosu od 100,00 KM diploma
Novčana nagrada u iznosu od 50,00 KM i diploma

Takmičari starosne dobi 55+ su u obavezi prilikom registracije navesti da spadaju u kategoriju 55+, te prilikom podizanja startnih paketa organizatoru predočiti dokument sa fotografijom (lična karta, pasoš ili vozačka dozvola) kojim dokazuju da su stariji od 55 godina (rođeni 22.05.1967. godine i stariji).

Dodatne informacije

Organizator će tokom utrke osigurati medicinsku zaštitu odnosno vozilo hitne pomoći sa medicinskim osobljem. Okrepa je osigurana na startu, kao i dvije okrepne stanice duž staze utrke. U ciljnom prostoru će pored toplog obroka biti osigurana i dodatna okrepa. Svi trkači sa vidljivo istaknutim i važećim startnim brojevima imaju pristup okrepnim stanicama.

Voda na okrepnoj stanici će biti dostupna samo u originalnoj tvorničkoj ambalaži. Vodu za piće će biti moguće natočiti i na startnoj poziciji u vlastitu bocu.

Za dodatne informacije vezane za 3. brdsku utrku posjetite LINK, a više o ovom takmičenju možete saznati i iz MT teksta (LINK).

Vaši komentari

Banner