1. Pale polumaraton: Kimani i Živanović ostvarili pobjede

Trkačka manifestacija jutros na palama počela je u 8 sati, a trke su startale u 9. U sklopu Pale polumaratona organizirano je 7 trka na kojima je bilo oko 300 prijavljenih natjecatelja, od najmlađih u dječjim trkama do rekreativaca i profesionalnih atletičara.

1513
Banner
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

Promoter polumaratona bio je srpski olimpijac Anđelko Rističević, a uz njega podršku nastupom u trci dali su Lucia Kimani, Slađana Perunović, Darko Živanović, Alija Imamović i drugi.

Trkače je i na Palama od ranog jutra dočekalo prilično toplo vrijeme, a kružna staza koja prolazi kroz centar grada imala je na određenim dijelovima uspone što je u konačnici uz vrućinu utjecalo na rezultate.

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Darko Živanović iz Srbije prošavši kroz cilj za 1:19:27, a samo sekundu sporiji bio je naš Alija Imamović1:19:28. Kao trećeplasirani kroz cilj je prošao Zaim Šuman sa vremenom 1:21:09.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela bh. olimpijka Lucia Kimani istrčavši prvi polumaraton na Palama za 1:24:30. Iza nje u cilj je stigla Crnogorka Slađana Perunović za 1:25:25. Treća u ženskoj konkurenciji završila je bh. takmičarka Dajana Džindo ostvarivši rezultat 2:06:51.

Organizator ove manifestacije je grupa zaljubljenika u trčanje okupljena oko Atletsko rekreativnog kluba Akademac Pale, a predstavnik je Severin Zeković:

– Zadovoljni smo kako je protekao prvi festival trčanja na Palama. Ispunjena su naša očekivanja kada je u pitanju odziv ali i ostvareni rezultati. Sretni smo jer smo očigledno uspjeli animirati našu zajednicu da se rekreativno bavi trčanjem, što je sjajna aktivnost za održavanje zdravlja i rješavanja od svakodnevnog stresa.

U ovoj manifestaciji sudjelovali su takmičari iz 10 zemalja svijeta.

Rezultati:

Muškarci:

Darko Živanović 1:19:27

Alija Imamović 1:19:28

Zaim Šuman 1:21:09

Žene:

Lucia Kimani 1:24:30

Slađana Perunović 1:25:25

Dajana Džindo 2:06:51

Vaši komentari

Banner