2. Mostarski polumaraton: Zasad siguran samo termin (24. 3. 2018.)

Organizatori Mostarskog polumaratona su objavili da će drugo izdanje ove trke biti održano 24. marta 2018. godine.

1358
Pobjednica 2017., hrvatska olimpijka Marija Vrajić Trošić (Foto: Dražen Filipović)
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Odmah se da primijetiti da je termin pomjeren ka potencijalno nešto svježijim danima u godini, ali i da je trka smještena u subotu.

Korekcija datuma je išla zbog klimatskih prilika u Mostaru i rasporeda utrka u okruženju. Mostar želi biti proljetna utrka koje će se držati termina mjesec poslije polumaratona u Splitu i mjesec prije Beograda i Dubrovnika, pojasnio je predsjednik Organizacionog odbora, Franjo Lovrić.

Trenutno su u toku pripreme sa razradom svih detalja, a otvaranje prijava se očekuje 1. novembra.

Trku sa sigurno velikim potencijalom za bh. prilike smo prošle godine najavili kao “polumaraton mostova”, ali zbog radova na izgradnji kanalizacijskih kolektora u Mostaru su organizatori morali prilagoditi stazu.

– Opet trebamo na sastanak radi radova pa ćemo potvrditi stazu. Pokušat ćemo da ideja o mostovima uvijek bude naša baza, kazao je Lovrić.

Podsjećamo, 1. Mostarski polumaraton je imao preko 400 učesnika, a kao prvi pobjednici će ostati upisani Ante Živković (1:14:31) i Marija Vrajić – Trošić (1:28:09). Ostale rezultate možete provjeriti ovdje, a kako je to izgledalo prošle godine u Mostaru pogledajte u video prilogu:

Vaši komentari

Banner