2. GBT GRADIŠKI POLUMARATON: Veći broj učesnika i bolja organizacija

U okviru 2. GBT Gradiškog polumaratona održane su polumaratonska i fun run trka na 5km. Učestvovalo je oko 340 takmičara, od toga 160 u polumaratonskoj trci. Raduje što je u fun run trci bio podjednak broj takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

1907
Banner
Banner

Piše: Danilo Vasiljević

U odnosu na prošlu godinu podignut je nivo organizacije trke i povećan broj učesnika, sa velikim brojem takmičara iz Slovenije.

Organizator se potrudio da obogati startni paket, u kome su se pored standardnih sadržaja nalazile i brendirane sportske čarape. Volonteri su svoj posao odradili maksimalno, bili su u potpunosti na usluzi trkačima. Poslije trke je organizovan bogat ručak za sve učesnike.

Gradiški polumaraton se može pohvaliti sa odličnom obradom rezultata. Vrijeme je mjerila slovenačka firma Pro time i rezultati su trenutno ispisivani na ekranu koji se nalazio pored cilja, a već desetak minuta nakon trke su bili i na internetu, i po tome bi se sve trke u BiH trebale ugledati na Gradiški polumaraton.

Ulazak svih trkača u cilj je prenošen putem YouTube kanala organizatora.

Organizator se potrudio i da obezbijedi nagrade za učesnike, kako u generalnom plasmanu, tako i u pet starosnih kategorija, kao i dvije specijalne.

Vremenske prilike su bile idealne, pa su trkači u potpunosti mogli uživati u trci. Jedina značajnija zamjerka organizatorima ide zbog dužine staze, koja je kao i prošle godine bila kraća čak za 400 m, te se nadamo da će sledeće godine staza biti korigovana u polumaratonsku dužinu.

Primijetno je da je trka mnogo bolje primljena od strane građana u odnosu na prošlogodišnju. Bilo ih je dosta više na cilju, a nije izostala ni podrška duž staze. Međutim, i dalje je jedan broj nesavjesnih vozača ugrožavao bezbijednost učesnika, a tome su doprinijeli i organi reda. Većina policajaca je maksimalno odradila svoj posao, ali se među njima našlo par njih koji su neodgovorno vršili svoju dužnost, vodeći prvenstveno računa o protoku saobraćaja, a ne o bezbijednosti učesnika. Na primjedbe da treba da povedu računa, neprimjereno su dobacivali učesnicima.

Nadamo se da će trka nastaviti trend rasta kako u organizacionom nivou, tako i po broju učesnika. Sa radošću očekujemo treće izdanje trke u 2019. godini i pozivamo trkače da posjete ljepoticu na Savi.

Vaši komentari

Banner