ARL, IGMAN 10km: Trči drugačije, osjeti drugačije!

Nakon blizu pola godine od prve utrke na Igmanu, Velikom polju, na 10 kilometara u okviru Atletske rekreative lige (Sarajevo) u prilici smo ponovo uživati odmah iza prvomajskih praznika, tačnije u nedelju 6. maja 2018. godine u još jednoj utrci u prekrasnom amijentu na nadmorskoj visini od 1190 metara.

3309
Banner
Banner

Piše: Mr. maš. Šaban Žunić, dipl. ing. maš.

„Igman 10 km“ je utrka 11. kola ARL i otvorenog je tipa za sve zaljubljenike trčanja, uživanja u prirodi koji imaju priliku doći na Veliko polje na Igman.

Svi mi koji smo trčali prije pola godine, tačnije 12. 11. 2017. godine još se sjećamo čari i ljepote ove utrke u prirodnom okruženju punog zelenila sa čistim zrakom punog ozona. Zahvaljujući ambijentu i čistoći zraka, početkom sljedećeg mjeseca, 6. maja očekujemo idealne uslove za trčanje, te ukoliko nekim trkačima nedostaje motiva da se uključe u ovu utrku, motiv neka nađu u ovome što će ih ova utrka izvesti na našu olimpijsku ljepoticu.

Mnogi se mogu pohvaliti organizacijom uličnih utrka na 10 km, noćnih „cenera“, kros utrka, ali smo sigurni da bar kada je region u pitanju organizovati utrku na 1.190 metara na biatlon stazi koja je asfaltirna ne mogu svi. Olimpijska planina, prirodan ambijent punog zelenila i ozona, želja mnogih svjetskih biatlonaca olimpijske 1984. godine, jednostavno je  mjesto iz snova za organizaciju jedne atletske utrke.

Pobjednici prošlogodišnje utrke su /muški/: Alija Imamović 0:34:58.83, Ante Živković 0:36:57.58 i Zaim Šuman, 0:37:25.45; /žene/: Amela Trožić 0:44:17.56, Džejla Turković 0:45:48.01 i Hanifa Terzić 0:49:35.85.

U odnosu na utrku iz prošle godine, gdje je bila samo apsolutna kategorija, ove godine organizator utrke se pobrinuo da pored apsolutne konkurencije budu i starosne kategorije: do 35 godina, od 36 do 45 godina, od 46 i stariji. Prva tri plasirana učesnika kod muškaraca i žena dobijaju medalje i prigodne nagrade naših sponzora.

Paralelno utrci “Igman 10km” održat će se utrke Quickie dječije atletske lige, gdje se djeca takmiče u disciplinama izdržljivosti, pa roditelji ovu priliku mogu iskorisiti da sse uključe u utrku “Igman 10K” i iskoriste vrijeme i priliku za svoju rekreaciju.

Sve dodatne informacije vezane za ovu utrku možete naći na službenoj stranici AK Novi Grad.

Trči drugačije, osjeti drugačije!

Vaši komentari

Banner