SARAJEVSKI NOĆNI CENER: Preko 800 finišera, Kimani i Ćuković najbrži

Drugo izdanje Sarajevskog noćnog cenera, ulične trke na 10 kilometara kroz najljepše dijelove Sarajeva, ove godine je popratilo prohladno i kišovito vrijeme što ipak na koncu nije spriječilo oko 800 trkača da uspješno završe ovu atraktivnu trku.

3642
Banner
Banner

Moje trčanje  – www.trcanje.net

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg debija, Sarajevski noćni cener je ove godine proširio kapacitete i zabilježio oko 200 učesnika više u finišu trke.

Uz Sarajevski polumaraton kao najstariju trku pod organizatorskom palicom NGO Marathon Sarajevo, te jedinstvene trke Djevojke na trčanju, noćni cener je jedna od dvije nove trke koje su prošle godine po prvi put predstavili iz ovog udruženja.

Tako uz nekoliko trka godišnje, uz školu trčanja i organizacijom brojnih otvorenih treninga na lokalitetu Vrelo Bosne kao i zajedničkim odlascima na trke u regionu i svijetu, i ova trka za glavni cilj ima popularizaciju rekreativnog trčanja kao alata za poboljšanje zdravih životnih navika.

– Sretni smo i ponosni jer smo usrećili preko 800 trkača i trkačica koji su večeras uživali u zabavnoj i festivalskoj atmosferi u centru grada Sarajeva uz izvrsne startne i finišerske pakete. Također se zahvaljujemo velikom broju građana koji su izašli da podrže trkače i osjete ovu jedinstvenu atmosferu. Osnovna misija Udruženja Marathon Sarajevo je promocija zdravog načina života, a o uspješnosti u ostvarivanju naše misije govori i činjenica da je u ovogodišnjem utrke učešće uzelo 200 takmičara više nego prošle godine, riječi su Erola Mujanovića, direktora NGO Marathon Sarajevo netom poslije završene utrke u centru Sarajeva.

Najbrža i ove godine na Sarajevskom ceneru u ženskoj konkurenciji bila je naša višestruka olimpijska predstavnica Lucia Kimani koja je slavila sa vremenom 37:40. Na drugom mjestu našla se Alma Hrnjić koja je istrčala istu distancu za 40:30. A treće mjesto pripalo je Ameli Trožić – 43:12, rekretivnoj trkačici koja se često u posljednje vrijeme umiješa na pobjednička postolja među kolegice koje se bave trčanjem profesionalno.

U muškoj konkurenciji ove godine je slavio Stefan Ćuković sa rezultatom 32:42. Odmah do Ćukovića dotrčao je kao drugi u cilj Ian Harding iz Velike Britanije sa vremenom 32:44 , a treće mjesto pripalo je Urošu Gutiću – 33:48.

Potpune rezultate uskoro možete pronaći OVDJE.

Vaši komentari

Banner