EROL MUJANOVIĆ (VIDEO): Start SA Half je pomjeren za 9 sati, startni paketi se podižu u SCC-u

Udruženje Marathon Sarajevo ove godine organizuje prvi i najmasovniji festival trčanja u Sarajevu, “Olimpija Run Fest”, a u sklopu kojeg će u septembru biti održano pet trka.

2332
Erol Mujanović i Alen Raonić
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

O pripremama i novostima povodom festivala trčanja je za naš portal govorio direktor NGO Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, kojeg smo sreli na Cazinskom maratonu.

– Prije svega 9. septembra čekamo sve drage trkačice za još jedno izdanje trke “Avon Djevojke na trčanju”, prve ženske trke u BiH. Trasa ostaje ista, odnosno Vilsonovo šetalište, a ono što se mijenja je da će start i cilj biti ispred tržnog centra, SCC. Još jedno poboljšanje koje ćemo napraviti ove godine je da će u isto vrijeme biti održana dječja trka “Nesquik Kids Run” tako da ćemo isti dan imati ove dvije trke, rekao je Mujanović.

Centralna trka koju organizuje Marathon Sarajevo je svakako Sarajevski polumaraton koji će 16. septembra imati svoje 12. izdanje. Osim polumaratonske trke na programu su “G-Drive štafetni polumaraton“ i “Novo Nordisk Fun Run” trka.

Start vraćamo na 9 sati. Očekujemo dosta visoke temperature i u septembru, tako da smo odlučili pomjeriti start na 9 sati. Očekujemo da će biti veoma kvalitetan startni paket. Biće još nekih poboljšanja u odnosu na prošlu godinu, iznenađenja, tako da ovom prilikom pozivam sve trkače i one koji prate vaš cijenjeni portal da se registruju na Sarajevski polumaraton, rekao je Erol Mujanović.

Novost je i to da će se ove godine startni paketi podizati u prizemlju Sarajevo City Centra (SCC) za sve preostale trke Olimpija Run Festa (Avon Djevojke na trčanju, Kids’ Run, Sarajevo Sberbank polumaraton, G-Drive štafetni polumaraton, Novo Nordisk Fun Run).

Sve ostale detalje u vezi trka koje možete pohoditi u Sarajevu provjerite na službenoj stranici Udruženja Marathon Sarajevo.

Erol Mujanović je na Cazinskom maratonu bio pacemaker za polumaratonsku distancu (2:00)

Vaši komentari

Banner