DJEVOJKE NA TRČANJU (VIDEO): Trkačice sve brojnije i aktivnije

Šesto izdanje trke Djevojke na trčanju (4km) pokazalo je još jednom da trčanje postaje sve masovnije u glavnom gradu, ali i i širom BiH.

2346
Foto: Dražen Filipović
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U nedjeljnoj trci je učestvovalo preko 400 žena, a najbolja je bila Selma Zrnić, inače 800-metrašica i četverostruka državna prvakinja u ovoj disciplini.

– Osjećam se super, nisam očekivala pobjedu i jako mi je drago zbog toga, kazala je Zrnić.

Odmah iza nje je stigla Alma Hrnjić koja je pohvalila organizaciju i istakla da je veoma zadovoljna. Trećeplasirana je bila Lucia Kimani.

– Očekivala sam bolje, ali moj sljedeći cilj je polumaraton u Sarajevu za koji sam trenirala bez pauze. Malo sam razočarana, posljednji kilometar sam doslovno prohodala, ali nadam se da će biti bolje sljedeće nedjelje na polumaratonu, izjavila je Kimani.

U redovima organizatora, Udruženju Marathon Sarajevo, su posebno zadovoljni urađenim poslom.

– Vrlo smo zadovoljni brojem učesnica, nešto preko 400 trkačica. Uz Nesquik Kids’ Run smo nastojali da za jedan vikend napravimo mnogo lijepih aktivnosti i učinimo nešto jednostavnijim vikend polumaratona. Pravi praznik trčanja je iza nas, a Olimpija Run Festival je i dalje u toku. Drago nam je da je sve više rekreativnih trkačica iz Sarajeva i širom BiH, tako da Udruženje Marathon nastavlja svoju misiju omasovljavanja trčanja. Bilo nam je posebno važno da osnažimo žensko trčanje i broj učesnica, izjavio je direktor Udruženja Marathon Sarajevo, Erol Mujanović.

Atmosferu sa trke provjerite i u našim foto galerijama: ALBUM 1 I ALBUM 2.

Vaši komentari

Banner