SKAKAVAC TRAIL: Prijave za spoj ljepote i užitka do 20. septembra

Početkom jeseni, tačnije 29. septembra 2018. godine, Sarajevo će biti domaćin mnogobrojnim natjecateljima koji će uzeti učešće u drugom Skakavac Trailu.

1560
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Skakavac Trail organizira Planinarsko društvo Skakavac iz Sarajeva, čija je misija da kroz ponudu novih atraktivnih sadržaja u prirodi, široj populaciji promijeni stav spram očuvanja životne sredine.

Upravo jedan od atraktivnih sadržaja je i Trail running. Trail running ili planinsko trčanje je najbrže rastući i najperspektivniji sportski trend u svijetu, na kojem pojedine zemlje baziraju svoju turističku ponudu. U Bosni i Hercegovini je ova sportska disciplina unazad par godina bila potpuno nepoznata. Zahvaljujući planinama koje svojom ljepotom oduzimaju dah kao i entuzijastima koji su prepoznali taj potencijal, u Bosni i Hercegovini se planinsko trčanje sve više razvija i danas okuplja značajnu trkačku zajednicu.

Utrke se boduju

Natjecatelji se mogu prijaviti na jednu od tri ponuđene utrke različitih dužina, od 18, 32 i 43 kilometra od kojih se svaka boduje sa ITRA i UTMB® kvalifikacijskim bodovima. Staze prolaze najljepšim dijelovima grada i nude nezaboravno iskustvo, dajući mogućnost natjecateljima da osjete sve ljepote koje Sarajevo pruža. Utrka prolazi kroz Spomenik prirode Skakavac, u čijim se šumama skriva predivni 98 metara visok vodopad po kome je Spomenik prirode dobio ime. Krećući se stazama, bez obzira na koju se odlučili, natjecatelji će doživjeti ljepotu koju predstavljaju dijelovi Starog Grada, te Čavljak, Crepoljsko, Bukovik, Uževica, Motka, Jošanički potok i osjetiti užitak koji donosi završena utrka.

Zabava uz Letu Štuke

Osim predivnih staza, natjecatelje očekuje dobro poznato bosanskohercegovačko gostoprimstvo, odlična zabava uz bend Letu Štuke kao i pokloni partnera utrke.

Utrka Skakavac Trail promoviše zdrav i aktivan način života, pomaže razvoju turizma, predstavlja prirodne i kulturno-istorijske znamenitosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te stanovnicima grada i turistima nastoji predstaviti Spomenik prirode Skakavac kao atraktivnu destinaciju za aktivan odmor.

Prepoznati od OKBiH

Trud i profesionalizam koji Planinarsko društvo Skakavac ulaže u promociju ove sportske discipline je prepoznao Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je po drugi put specijalni partner utrke. Ovo partnerstvo je dokaz posvećenosti Olimpijskog komiteta razvoju svih grana sporta u Bosni i Hercegovini, a samo partnerstvo Planinarskom društvu Skakavac znači veliko priznanje i podršku bez koje se ovako značajno natjecanje ne bi moglo organizirati.

Prijave za utrku su otvorene do 20.09.2018. u 23:59, a zainteresirani trkači se mogu prijaviti preko WEB STRANICE. Više informacija o Skakavac Trailu, rutama, pravilima utrke i ostalim važnim detaljima, zainteresirani mogu pronaći na službenoj WEB STRANICI UTRKE.

Vaši komentari

Banner