NOVO NORDISK FUN RUN: Prijave do 16. septembra za kratku i zabavnu trku ili šetnju za sve uzraste

U nedjelju u okviru Olimpija Run Festa i 12. Sarajevo Sberbank polumaratona, Udruženje Marathon Sarajevo organizovat će kratku i laganu trku za sve građane pod nazivom Novo Nordisk Fun Run.

2111

Moje trčanje – trcanje.net

Trasa trke duge 4 km prolazi kroz najljepše dijelove grada Sarajeva.

Distanca je dovoljno kratka i prilagođena i osobama koje ne treniraju redovno. Osnovni cilj organizacije ove manifestacije je omogućavanje što većem broju građana da osjete duh i spektakularnu atmosferu najvećeg festivala trčanja u Sarajevu, tako što će se priključiti jednoj od trka.

Cilj omasovljenje

– Novo Nordisk Fun Run je sportski i društveno odgovorni projekat koji već tradicionalno prati najveći trkački događaj u Sarajevu, Sarajevski polumaraton. Osnovni cilj ove trke je omasovljavanje rekreativnog trčanja među građanima BiH, približivši ovu korisnu i zabavnu fizičku aktivnost svima kroz zabavu i druženje. Pozivamo sve građanke i građane da nam se pridruže, bilo da odluče trčati ili šetati, bez obzira na nivo spremnosti i uzrast, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

Prijave za Novo Nordisk Fun Run otvorene su do 16. septembra, a svi zainteresirani mogu se informisati i prijaviti putem oficijelne web stranice Udruženja Marathon. Prijave su moguće i na registracijskom mjestu Sarajevo Sberbank polumaratona koje će biti otvoreno u petak, 14. septembra  i u subotu, 15. septembra, od 12 do 20 sati, u prizemlju Sarajevo City Centra. Prijave će biti otvorene do ispunjenja limita od 800 učesnika.

Raznolik profil učesnika

– Veoma smo sretni i ponosni na odziv građana na ovu kratku i laganu trku. Prijave nam stižu svakodnevno, a profil učesnika je raznolik. Na trci će nam se pridružiti veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola iz Sarajeva, brojne porodice i uposlenici raznih kompanija koji će iskoristiti ovu priliku za razvijanje timskog duha, izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

Balkansko prvenstvo

Sve učesnike Novo Nordisk Fun Run trke očekuju poklon majice posebno dizajnirane za ovu priliku, startni brojevi, okrepa u finišu, pokloni sponzora te odličan muzički i zabavni program u zoni starta i cilja, kao i duž trase trke. Za tri najbrža trkača i trkačice, Udruženje Marathon pripremilo je i novčani nagradni fond u iznosu od 200 KM za prvo, 150 za drugo  i 100 za treće mjesto u obje kategorije.

Polumaratonski vikend u Sarajevu ugostit će oko 3.000 trkača iz BiH, regije i 30 zemalja svijeta. Ovogodišnji Sarajevo Sberbank polumaraton ujedno je i domaćin prestižnog Balkanskog prvenstva u sklopu kojeg će nastupiti brojni elitni trkači iz regiona.

Vaši komentari

Banner