2. ZENIČKI NOĆNI CENER: Junuzović i Kimani najbrži

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma "Vedro" u sklopu svoje posebne sekcije "Zenica trči" realizovalo je drugo izdanje rekreativne trke "Zenički noćni cener” koja je startovala u 20 sati na Trgu Alije Izetbegovića.

3659

Moje trčanje – trcanje.net

Zeničkih 10 kilometara u muškoj konkurenciji najbrže je istrčao Osman Junuzović – za 31:07, drugi je bio Belmin Mrkanović sa 32:05, a treći, samo 37 sekundi sporiji, Srđan Samardžić sa vremenom 32:42.

Kod žena najbrža je bila bh. olimpijka Lucia Kimani sa vremenom 38:29, druga Alma Hrnjić koja je 10 km istrčala za 39:25, a treća Jelena Kosić sa 39:28.

Ove godine u sklopu „Zeničkog noćnog cenera“ održana je i trkačka poslastica za mališane “TRKi i mala raja”.

Danas  od 15 sati u prostorijama Mutiplex kina „Ekran“, koji je zlatni sponzor na ovom Projektu, održana je i radionica pod nazivom „Kafa sa..“ najpoznatijim bh. atletičarima Amelom Tukom i Abedinom Mujezinovićem i bh. alpinistom i planinarom Arminom Gazićem kojoj su prisustvovali svi trkači i trkačice, kao i prijatelji trčanja.

Zenički cener je trka međunarodnog karaktera na kojoj se trče dva i po kruga u dužini od deset (10) kilometara, kroz najljepše dijelove Zenice. Staza je ravna i idealna za postizanje ličnih rekorda, certifikovana od strane Asocijacije za maratone i trke na duge staze (AIMS), koja djeluje pod vodstvom Međunarodne atletske federacije (IAAF), što je bilo novina u ovogodišnjoj trci, a što dalje znači da se nalazi na popisu međunarodno priznatih staza.

Rezultate možete pogledati OVDJE.

Vaši komentari

Banner