(VIDEO) 2. ZENIČKI NOĆNI CENER: Zašto oprobati atmosferu trkačke Zenice?

Masovna, jaka, odlična noćna trka na uličnih 10 kilometara u Zenici prošle subote donijela je pregršt pozitivnih dojmova takmičarima i lijepo iskustvo svim učesnicima.

1668
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U video zapisu ispod donosimo djelić atmosfere iz Zenice, kao i dojmove trkača i predstavnika organizacije.

Osman Junuzović, pobjednik (31:07)

Sjajna organizacija, prvi put sam u Zenici na noćnoj trci, hvala organizatoru što me pozvao. Zadovoljan sam trkom, nametnuo sam ritam koji mi odgovara i nisam popuštao do kraja. Volio bih da je bila jača konkurencija, bio bi bolji rezultat. Hvala mom treneru Jasminu Mujiću koji me sjajno pripremio”.

Lucia Kimani, pobjednica (38:29)

“Jako sam zadovoljna, trka je bila dobra, a staza divna, vrijeme fantastično. U Zenici su bili bubnjari, puno navijača koji su nas bodrili, ukupno jako pozitivna atmosfera. Kad ste malo umorni, naiđete na navijače koji vam podrškom daju dodatnu snagu. U završnici smo također imali veliku podršku što je jako važno”.

Naila Muratović, PR sekcije “Zenica Trči”, organizatora trke

“Jako smo zadovoljni organizacijom, 2. Zenički noćni cener smo planirali devet mjeseci i mislim da će svi trkači i trkačice biti zadovoljni trkom. Pomaci su u većem broju trkača na stazi, kao i činjenici da je naša staza certificirana te da trkači ovdje mogu obarati lične rekorde. Ove godine smo imali i veći broj volontera koji su zajedno sa policijskim službenicima osiguravali stazu. Već na papiru i u glavi imamo ideje za 3. Zenički noćni cener pa ćemo u budućnosti vidjeti kako će to izgledati”.

Vaši komentari

Banner