10. MEĐUNARODNA UTRKA VELIKA KLADUŠA: Najviše učesnika do sada, Kenijci najbrži

U nedjelju (16. juna) je u večernjim satima održano jubilarno, deseto po redu, izdanje Međunarodne utrke Velika Kladuša.

2835
Foto: Radio Velika Kladuša
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Osim glavne utrke na 5000m ove godine je održano i Prvenstvo Unsko-sanskog Kantona na 5000m, a također novina je bila i trka paraplegičara.

Na otvorenju manifestacije, predsjednik Organizacijskog odbora trke, Velmir Zahirović je iskoristio priliku i uručio posebna priznanja, i to Hasanu Mulaliću iz AK „Maratonac“ Cazin za učešće na svim do sada održanim izdanjima ove trke u Velikoj Kladuši te Ziji Bajraktareviću koji trenutno ima najviše pobjeda na ovoj uličnoj trci – 4.

Na jubilarnom izdanju organizator je zabilježio brojku od 800 učesnika na svim trkama.

Rezultati:

Muški

1. Moses Kibire 16:13

2. Gregor Laszlo 16:20

3. Ante Živković 18:03

4. Benjamin Murić 18:32

5. Samir Mehmedović 18:34

Žene

1. Tanui Euliter 18:19

2. Jane Mbogo 18:29

3. Helena Gleđa 22:42

4. Ena Mijić 24:31

5. Berina Murić 26:22

– Zadovoljan sam što smo uspjeli izdržati proteklih deset godina i utrku dovesti do ovog značajnog jubileja. Čestitam svim pobjednicima, zahvaljujem se svima na učešću, Općini Velika Kladuša kao generalnom pokrovitelju i svim sponzorima. Ostaje žal zbog lošeg vremena koje nam je na kraju uvelike otežalo, ali na to se ne može uticati. Svakako da bi broj učesnika bio značajno veći, ali problemi sa migrantskom krizom i sve ono što se moglo vidjeti u medijima, bez obzira na to šta je i u kolikoj mjeri istina, ipak su značajno uticali na nedolazak mnogih trkača, prvenstveno iz Hrvatske, Slovenije i drugih djelova BiH, rekao je Velmir Zahirović.

Velmir Zahirović (desno) uručuje priznanje Ziji Bajraktareviću

Vaši komentari

Banner