GRADIŠKA 5K: Trkački humanitarci u misiji pomoći braći Dobrnjac

Atletsko-rekreativni klub Gradiška je danas u Gradiški bio domaćin trke na 5 kilometara koja je u osnovi imala humanitarni karakter, odnosno za cilj prikupljanje sredstava kao pomoći za liječenje braće Dobrnjac, Kristijana i Sergeja, iz Gradiške.

1846
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Pobjednici trke su Ante Živković u muškoj i Helena Gleđa u ženskoj konkurenciji (oboje Hrvatska).

Masovnost trke su malo poremetili loši vremenski uslovi. Oko pola učesnika glavne trke na 5km su bili iz Gradiške. Osim toga, trčalo je i oko 50 mališana u dječoj trci na 1.000m.

– Zadovoljni smo s obzirom kako je padala kiša od jutros. Trku je završilo 107 trkača, a bilo je 220 prijavljenih. Bila je i dobra konkurencija, sa dosta kvalitetnih trkača. Mislim da ćemo imati nešto više od 1.000KM da uplatimo za bolesnu djecu. Sami smo se uspjeli izboriti za organizaciju uz pomoć privatnika i kotizacija. Policija nam je izišla u susret i bila vrlo dobra, kao i redari i volonteri, rekao je predsjednik ARK Gradiška, Aleksandar Raca.

Ante Živković je istrčao gradiških 5 kilometara za 17:13.

– Odazvao sam se pozivu kolega trkača da sudjelujem u trci, prvenstveno iz razloga što je humanitarna, a ovakvu dionicu je uvijek dobro odraditi u sklopu mojih priprema za duže trke. Malo je događaj poremetila kiša, vjerovatno je dosta rekreativaca zato odustalo iako kad je krenulo, nije bilo padavina. Staza je ravna sa dva kruga, dobro obilježena, a organizacija kvalitetna i sa dovoljno policije koja je dobro regulirala promet, izjavio je Ante Živković koji je prošle godine bio pobjednik i Gradiškog polumaratona sa 1:12:09.

Iza Živkovića je stigao Damjan Grumić (17:23), dok je trećeplasirani bio Igor Mitrović (17:33). Helena Gleđa je trku završila za 20:41, drugoplasirana je Gorana Rašljić (26:05), a treća Slađana Đurić (26:40).

Kompletne neslužbene rezultate iz Gradiške provjerite OVDJE.

Vaši komentari

Banner