63. BALKANSKO PRVENSTVO U KROSU: Solidan nastup bh. atletičara u Crnoj Gori

Jučer je u organizaciji Balkanske atletske federacije (ABAF) održano 63. po redu prvenstvo Balkana u krosu u gradu Berane (Crna Gora).

2026

Moje trčanje – trcanje.net

Prvenstvo je okupilo atletičare iz 15 zemalja u sklopu Balkanske atletske federacije. Takmičenje je održano u šest disciplina u muškoj i ženskoj kategoriji, za juniore, mlađe seniore i seniore.

Od bh. predstavnika u juniorskoj disciplini najuspješniji je bio Belmin Mrkanović koji je osvojio drugo mjesto sa rezultatom 19:14 na distanci od 6 kilometara. U timskom poretku BiH je petoplasirana u muškoj konkurenciji.

Juniorski timski plasman

Jedine bh. predstavnice na Balkanskom prvenstvu u krosu su bile juniorke: Anastazija Višt (16:34) i Aleksandra Roljić (16:43). Na trasi dugoj 4 kilometra to je bilo dovoljno za 24. i 25. mjesto.

Među mlađim seniorima najbolje plasirani je bio Stefan Ćuković sa rezultatom 25:37, što je bilo dovoljno za osmo mjesto na trasi dužine od 8 kilometara. BiH je u poretku muških mlađih seniorskih timova završila kao trećeplasirana.

Mlađi seniorski timski plasman

U seniorskoj disciplini na 10 kilometara Osman Junuzović je zauzeo osmo mjesto sa rezultatom 30:52. Muški seniorski bh. tim završio je kao četvrtoplasirani u ukupnom poretku.

Seniorski timski plasman

Kompletne rezultate takmičenja možete provjeriti ovdje.

Vaši komentari

Banner