ZADAR NIGHT RUN: Hit utrka pod zvijezdama na Jadranu

Zadar, dragulj srednjeg Jadrana, grad star gotovo 3.000 godina, nadaleko je poznat po svojim povijesnim znamenitostima.

2207
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net/PR Promo

Sportski je to grad u kojemu svako dijete zna košarku, a nadaleko je poznat po nekim od najboljih sportaša Hrvatske svih vremena jer cijeli svijet zna za Krešimira Ćosića ili Luku Modrića.

Morske orgulje – stepenasti instrument koji proizvodi zvukove uz snagu valova, pozdrav suncu – jedinstvena svjetlosna instalacija koja akumulira svjetlosnu energiju danju, a emitira svjetlost noću, zatim gradske zidine, samo su neke od znamenitosti kojima se diči grad Zadar i radi kojih tisuće turista dolazi vidjeti ovaj prelijepi grad na Jadranu.

Odnedavno Zadar je postao i grad trčanja! Utrka Zadar Night Run (18. 4. 2020.) hit je trčanja u Hrvatskoj. U samo 5 godina napravila je pravi boom i izrasla u jednu od najvećih utrka u regiji.

Što nudi Zadar Night Run?

Zadar Night Run je jedina noćna polumaratonska utrka na Jadranu. Proljeće u Zadru nudi idealne uvjete za trčanje sa prosječnim temperaturama od 18 stupnjeva Celzijusovih tijekom dana i 13 stupnjeva noću.

Utrka nudi za svakog ponešto. Polumaratonska staza se proteže uz more do zapadnog dijela grada te završava sa uzbudljivim krugom oko gradske jezgre. Staza je u potpunosti ravna i idealna za rušenje osobnih rekorda!

Utrke na 10km, 5km i 2.5km se trče oko gradske jezgre u krugovima od 2.5km. Staza prolazi uz Morske orgulje, Pozdrav suncu, Sv. Donat, Gradska vrata, gradske zidine i to sve uz more!

Atraktivnost startne zone i staze, energija, glazba, svjetlosni efekti i niz drugih elemenata oduševljavaju trkače iz godine u godinu. Zadar Night Run 2020. ima formulu zabave i natjecanja kao malo koja utrka u Hrvatskoj. Događaj je to o kojem će se pričati i kojeg trkači ne smiju propustiti!

Vaši komentari

Banner