ZAGREB21 POWERED BY HEINEKEN 0.0: Prvenstvo Balkana u sklopu Zagrebačkog proljetnog polumaratona 22. 3.

“ZAGREB21 powered by Heineken”, odnosno Zagrebački proljetni polumaraton koji će 22. ožujka imati svoje peto izdanje, postao je, na neki način, zaštitni znak početka proljetne sezone trčanja.

2264
Foto: 3sporta.com
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ovogodišnja utrka ima još veći značaj za cijelu regiju jer je ujedno i 9. Prvenstvo Balkana u polumaratonu i bit će lijepo na startu vidjeti najbolje trkače s naših prostora, a kasnije i saznati tko su najbolji polumaratonci Balkana.

Tri utrke

Nedjelja, 22. ožujka 2020. u 9:00 sati ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu vrijeme je i mjesto gdje se svakako trebate pojaviti. Da li na polumaratonu, da li na 5km, ili s ekipom u polumaratonskoj štafeti – ovisi o vama, vašim željama i vašoj trkačkoj spremnosti. U svakom slučaju, osigurajte si mjesto na startu jer vam je zajamčena odlična utrka s bogatim startnim paketom. A sa zadovoljstvom vam predstavljamo medalju koju će dobiti svi koji u prvu proljetnu nedjelju istrče utrku i prođu ciljem. Ne zaboravite skupiti ekipu od 4 člana za štafetu ako vam je tako draže i lakše – ne bojte se, nećete morati dijeliti medalju na četiri dijela – svaki član će dobiti svoju, samo morate završiti utrku. Utrke štafeta na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu su iznimno popularne, a konačni poredak se dijeli u čak pet kategorija – ženska štafeta, muška štafeta, mix klasični, ženski mix i muški mix!

Četiri puta preko Save

Reljefni prikaz Zagreba motiv je finišerske medalje za 5. ZAGREB21 powered by Heineken 0.0. Posebno je naglašena linija rijeke Save koju će polumaratonci prijeći čak 4 puta, a trkači na 5km dvaput. Da je staza brza, dokazao je prošlogodišnji pobjednik Samuel Kiplimo s rezultatom 1:03:10 usprkos dosta vjetrovitom vremenu, a gotovo jednako brzo – 1:03:14 – istrčao je njegov sunarodnjak na drugom mjestu. Staza je poznata, kreće se ispred NSK, pa ulicom grada Vukovara, legendarnom Savskom, pa na Prisavlje i kroz HRT preko Save pa oko Bundeka pa se vratite preko Save pa onda polako u drugi krug…

Startni paket je bogat, navijački punktovi će biti na stazi, okrepa dobro raspoređena te obrok po završetku utrke za sve trkače.

Očekujemo trkače iz BiH

Sudeći po prijavama, u 2020. bit će najmasovniji ZAGREB21 dosada s trkačima iz najvećeg broja različitih zemalja.

– Vjerujemo da će ovogodišnji ZAGREB21 powered by Heineken 0.0 biti najmasovniji i najbrži dosada. Sudeći po trenutnim prijavama i uspoređujući ih s prethodnom godinom,

Robert Franjković

na startu očekujemo do 2.500 trkača. Već smo prošle godine zabilježili veliki rast kad je skoro 1.700 natjecatelja bilo na utrci, a ove godine smo otišli i korak dalje. Izvrsno je što smo i domaćini 9. Prvenstvu Balkana u polumaratonu, što je potvrda našeg dosadašnjeg rada i kvalitete organizacije. Nadamo se i dolasku reprezentacije BiH u polumaratonu te brojnom dolasku svih ostalih trkača iz Bosne i Hercegovine, izjavio je direktor trke Robert Franjković.

Iskoristite još kroz tekući mjesec mogućnosti redovnih prijava te osigurajte svoje mjesto na startu utrke 22. ožujka 2020. Nakon toga vam preostaje samo da dođete do cilja i medalja je vaša. Prijave su otvorene na LINK-u, a sve informacije možete pronaći OVDJE.

Vaši komentari

Banner