NE STIŠĆEMO PAUZE: Postavili se na čelo MT lige i usput oborili nekoliko individualnih rekorda

“Ne stišćemo pauze” je vodeća ekipa Moje trčanje virtuelne ekipne lige poslije dva mjeseca takmičenja i veliki favorit za ukupnog pobjednika.

3213
Lucija Kopić
Banner
Banner

Poslije 1. kola bili su drugi, ali nakon što Žestoka&brzi nisu prijavili rezultate za jun, oni su preuzeli vrh tabele.

Prost kontinuitet u trčanju bi ih trebao odvesti do titule prvaka, ali je ipak i dalje sve otvoreno pa ćemo vidjeti kako će se ko snaći u julu. “Ne stišćemo pauze” čine Dijana Manđeralo, Lucija Kopić, Ante Živković (kapiten) i Tea Faber koja se posljednja uključila u ovaj sastav, odnosno od 2. kola.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

– Osobno sam se uključio u ligu kako bih motivirao Dijanu i Luciju za lov na osobne rezultate budući da su spremale proljetne utrke od kojih je većina otkazana. Podrška ekipi MT za trud i vrijeme odvojeno za istu. U lipnju smo odlučili ekipi pridružiti i Teu Faber (lični rekordi: 5km 17:48, 10km 37:36, polumaraton 1:25:02, kako bi se cure mogle koncentrirati za nastavak svojih treninga, kaže Ante Živković kojeg dobro poznajemo s trka u regiji.

Ante Živković i Tea Faber

O njemu više možete saznati i kroz razgovor na Moje trčanje.

Jedna od mana lige je što ne trčimo svi na istom mjestu ili istoj stazi u isto vrijeme, a s druge strane je to prednost trkačima koji su vezani za lokaciju i vremenski si ne mogu dopustiti odlaske u druge gradove na utrke, govori Ante koji nije imao problema sa motivacijom u prethodnom periodu:

– Kada trčim, trčim po uobičajenim rutama kao i do sada. Po pitanju treninga se promijenilo to da je nestalo utrka koje su bile trening, pa je tako nestalo i treninga, ali smo u doba korone organizirali Corona Cup koji se održao uživo, “1 na 1” po svim propisima stožera civilne zaštite. Cilj u MT ligi je otrčati zadane dionice ne stišćući pauze.

Lucija Kopić je kroz MT ligu istrčala svoje najbolje rezultate na 5km (19:09) i u polumaratonu (1:28:27), dok joj je osobni na 10km: 39:48.

– U ligu sam se uključila na Antinu inicijativu i zato što u ovo vrijeme kada, ne samo da nema trkačkih aktivnosti, nego ni većine drugih, je bilo kakva aktivnost pravo osvježenje, a pogotovo trkačka i natjecateljska (barem virtualna), priča Lucija Kopić, kojoj je nedostatak drugih obaveza doprinio lakšem planiranju treninga.

– Puno lakše mi je uskladiti druge obaveze (kojih sada ima znatno manje) sa treninzima, pa je sve skupa jednostavnije.

Lucija Kopić

Kaže da trči dugo, ali ozbiljnije od kolovoza prošle godine, kada se priključila Atletskom klubu Fit i započela suradnju s Antom Živkovićem.

– Trudim se trčati rutama gdje nema ljudi za razliku od inače kada sam trčala savskim nasipom (Zagreb) ili atletskom stazom koja je sada zatvorena. Cilj mi je dati sve od sebe i umoriti se, kazala je Lucija.

Ekipu upotpunjuje trkačica iz Livna, Dijana Manđeralo, koja ističe da se u ligu uključila jer već duže vrijeme nema utrka i jer joj “nedostaje adrenalina te vrste”.

– Za trčanje mi ne treba motivacija jer u tome uživam, to me čini sretnom! U doba pandemije trčim kao i do sada, na mjestima gdje nema previše gužve. MT Liga mi je odlična ideja! Napokon nekakvo zbivanje. Cilj mi je istrčati svoje osobne rezultate po trenerovim uputama, te tako doprinijeti svom timu da ostvarimo odlične rezultate.

Dijana je svoje najbolje osobne rezultate također istrčala u okviru MT lige, a to su na 5km: 19:23, 10km: 41:11 i polumaraton 1:30:14.

Dijana Manđeralo

Vaši komentari

Banner