Predstavljamo: AK Novi Grad Sarajevo

U nastavku predstavljanja i promocije bosanskohercegovačkih klubova i udruženja trčanja posjetili smo trening atletskog kluba Novi Grad Sarajevo koji djeluje od prošle godine i to na novoizgrađenom Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko, Halilovići. Bili smo ugodno iznenađeni svime što smo zatekli: kvalitetan i predan rad mladih trenera i njihovih atleta, ponudom kluba, planovima i projektima. Sigurni smo da vrhunski rezultati neće zaobići ovaj klub u budućnosti.

2507

Za manje od godinu dana ovaj kolektiv je narastao na stotinjak članova. U atletskoj školi, uzrast do 14 godina, trenira pedesetak mladih atleta, a u atletskom treningu, stariji uzrasti, još toliko. Broj svakim danom raste jer kvalitetan rad i dobri uvjeti na spomenutom sportskom centru su odličan mamac za nove članove. Osim dobre ponude sa mladim talentima i u svijetu profesionalaca, ovaj klub je otvoren i za rekreativce bilo koje dobi. Imate mogućnost da i kao rekreativac dobijete kvalitetnije treninge i napredak. Ukoliko želite da vašu formu poboljšate, podignete na jedan viši nivo ili da ispunite određeni cilj, sve to možete u AK Novi Grad.

Trenersku ekipu čine Elmir Ćerimagić, Edhem Bajrić i Sead Kondo. Posljednji je veliko ime bosanskohercegovačkog trčanja. Još uvijek je vlasnik državnih rekorda na 10km (29:29.8) i u maratonu (2:15:55). Pod njegovim vodstvom trenira mladi i perspektivni Alija Imamović koji u posljednje vrijeme niže zapažene rezultate što nas s pravom navodi da se nadamo kako Kondo „podiže“ novu uzdanicu dugih pruga  koja će oboriti rekorde naše zemlje stare četrdesetak godina.

 

Sead Kondo i Alija Imamovic

Pored Alije, dobar rad kluba je potvrđen i na nedavno održanom Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u krosu, održanom u Brčkom, gdje je u konkurenciji juniorki na 5k Alma Hrnjić osvojila drugo mjesto i time postala reprezentativka BiH.

Vodstvo ovog kluba svakodnevno radi na unapređenju ponude i pripremaju nove projekte o kojima ćemo uskoro saznati i predstaviti ih i na stranici trcanje.net.

Više informacija i kontakt možete naći na www.atleta.ba

Vaši komentari

Banner