(VIDEO) 1. ČAPLJINSKA PETICA: Dojmovi sa prve utrke iz grada na četiri rijeke

Prvo izdanje Čapljinske petice obilježilo je lijepo vrijeme koje je izmamilo brojne stanovnike da podrže osobito sudionike dječjih utrka.

1180
Banner
Banner
Banner

Tekst i video: Dražen Filipović

Prošle nedjelje Čapljina je bila trkački centar Hercegovine. Prvo izdanje utrke osim lijepog vremena obilježila je i dobra atmosfera na glavnom gradskom trgu gdje je bio start i cilj svih utrka.

Svakako kao prva utrka u ovom hercegovačkog gradu na četiri rijeke zadovoljila je osnovne zahtjeve većine trkača. Međutim, potrebno je spomenuti i jedan veliki organizacijski propust, a tiče se sigurnosti samih trkača. Naime, tijekom cijele glavne utrke promet se odvijao nesmetano ulicama kojima smo trčali. Zadnja utrka na kojom sam trčao u takvom nesigurnom okruženju je bila još 2015. godine. Svjedoci smo da je povratak uličnih utrka ove godine iznjedrio i brojne stare probleme za koje smo smatrali da su odavno savladani.

Ipak sve ostaje na nama trkačima. Dužni smo kao ljubitelji ove rekreativne i takmičarske sportske aktivnosti stalno upozoravati organizatore na propuste, ali i isto tako nagraditi ili kazniti njihov rad ili nerad. Trkačka zajednica, iako ne toliko brojna koliko bismo svi željeli, jedina ima mogućnosti podići nivo kvalitete utrka u BiH. Sjetite se samo vremena i novca koji utrošimo na omiljenu nam aktivnost. Zasigurno mi kao trkači (zbog kojih se i utrke održavaju), zaslužujemo više pažnje, rada i truda od pojedinih organizatora.

U nastavku možete pogledati prve dojmove trkača, kao i tračak atmosfere s prve Čapljinske petice.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakMT PODCAST: Elmir Ćerimagić / teme iz atletike
Sljedeći članakTRENING I PREHRANA: Sedam znakova da jedete premalo
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.