(VIDEO) 1. ČAPLJINSKA PETICA: Dojmovi sa prve utrke iz grada na četiri rijeke

Prvo izdanje Čapljinske petice obilježilo je lijepo vrijeme koje je izmamilo brojne stanovnike da podrže osobito sudionike dječjih utrka.

1166

Tekst i video: Dražen Filipović

Prošle nedjelje Čapljina je bila trkački centar Hercegovine. Prvo izdanje utrke osim lijepog vremena obilježila je i dobra atmosfera na glavnom gradskom trgu gdje je bio start i cilj svih utrka.

Svakako kao prva utrka u ovom hercegovačkog gradu na četiri rijeke zadovoljila je osnovne zahtjeve većine trkača. Međutim, potrebno je spomenuti i jedan veliki organizacijski propust, a tiče se sigurnosti samih trkača. Naime, tijekom cijele glavne utrke promet se odvijao nesmetano ulicama kojima smo trčali. Zadnja utrka na kojom sam trčao u takvom nesigurnom okruženju je bila još 2015. godine. Svjedoci smo da je povratak uličnih utrka ove godine iznjedrio i brojne stare probleme za koje smo smatrali da su odavno savladani.

Ipak sve ostaje na nama trkačima. Dužni smo kao ljubitelji ove rekreativne i takmičarske sportske aktivnosti stalno upozoravati organizatore na propuste, ali i isto tako nagraditi ili kazniti njihov rad ili nerad. Trkačka zajednica, iako ne toliko brojna koliko bismo svi željeli, jedina ima mogućnosti podići nivo kvalitete utrka u BiH. Sjetite se samo vremena i novca koji utrošimo na omiljenu nam aktivnost. Zasigurno mi kao trkači (zbog kojih se i utrke održavaju), zaslužujemo više pažnje, rada i truda od pojedinih organizatora.

U nastavku možete pogledati prve dojmove trkača, kao i tračak atmosfere s prve Čapljinske petice.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakMT PODCAST: Elmir Ćerimagić / teme iz atletike
Sljedeći članakTRENING I PREHRANA: Sedam znakova da jedete premalo
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.