MT PODCAST: Elmir Ćerimagić / teme iz atletike

Od sada na našem Youtube kanalu Moje trčanje možete pronaći između brojnih drugih materijala o trčanju i MT podcast. U novoj formi od sada vam donosimo razne stvari iz svijeta trčanja i atletike. Nastojimo da tematiziramo sve korisno, zanimljivo i informativno u formi video podcasta.

1021

Piše: Nicolae Golea

U drugoj epizodi podcasta Moje trčanje gost je Elmir Ćerimagić, osnivač i trener Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo.

Spomenuti atletski klub je već nekoliko godina jedan od najaktivnijih klubova u našoj zemlji po pitanju djelovanja u različitim smjerovima.

Svakodnevno nastoje da ponude kvalitetan program u razvojnom, odgojnom, obrazovnom, inovativnom i brojnim drugim segmentima. Njihov lider, Elmir Ćerimagić, u društvu popularni Ćera, već godinama ističe kako im je misija atletiku u Bosni i Hercegovini dovesti na jedan viši, kvalitetniji nivo. Time vođeni često rade na usavršavanju pa su nerijetko gosti drugim sportskim kolektivima u Europi učeći od drugih klubova iz razvijenijih zemalja. Uz to, i sami organiziraju seminare i dovode atletske eksperte. Vrše skauting talentirane djece diljem zemlje i žele u skorijoj budućnosti razviti djelovanje kluba na cijelu BiH, ali i region. Na posljetku i iznjedriti nove olimpijce.

U ovom razgovoru možete pronaći nekoliko zanimljivih, jako bitnih, ali i “škakljivih” tema koje se tiču odgoja i razvoja djece od malih nogu, zatim njihovog ispravnog usmjerenja u sport i zašto je dobro upisati dijete prije svega u atletski klub, nasuprot srljanja u nogometne škole ili neke druge. Koji su problemi u atletici trenutno, i na koncu pitanje odnosa sa Atletskim Savezom BiH i njihovim radom, odnosno neradom, uspavanošću… I još mnogo toga možete saznati u drugoj epizodi od Elmira Ćerimagića.

Zapratite Youtube kanal Moje trčanje i pronađite raznolik, kvalitetan sadržaj iz svijeta rekreativnog trčanja i atletike.

Vaši komentari

Banner