4. BH TELECOM UNUSUAL MARATHON: Trčimo za čist zrak 16. januara 2022.

Udruženje “Dečki u plavom” organizuje četvrti “BH TELECOM Unusual Marathon Sarajevo” (16. 1. 2022.) pod sloganom “Trčimo za čist zrak – My Mission No Emission”.

1588
Foto: Dečki u plavom Facebook
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Četvrti Unusual Marathon (Sarajevo) bit će istinski spektakl sporta i nezaboravna zabava za učesnike, najavljuju organizatori.

Tri distance

Tog 16. januara predstojeće 2022. godine, trka će startati u 9:00 sati na atletskoj stazi SRC Safet Zajko, gdje će ujedno biti i cilj.

Linkovi za prijavu pojedinih trka: BH TELECOM MARATHON 42K; TYLOLHOT MARATONSKA ŠTAFETA (3x14K); SARA FOGGY FUN RUN 10K. Krajnji rok za prijave je 6. 1. 2022. godine.

– Druga polovina januara pravo je vrijeme da se započne sezona utrka u Sarajevu. Izaberite šta vam više odgovara da istrčite po ekstremnim uvjetima koji tada vladaju u gradu, a to su snijeg, led, smog, magla i prosječna temperatura od oko -7 stupnjeva. Puni marathon, štafetni marathon ili Foggy Fun Run 10K? Svi zainteresovani se mogu do 6. januara 2022. godine prijaviti putem OVOG LINK-a, rekao je predsjednik Udruženja “Dečki u plavom” Darko Lončar.

Trasa trke

Trka ima start i cilj na atletskoj stazi u SRC Safet Zajko, vodi od Nedžarića, kroz Vilsonovo šetalište, Skenderiju, Bašćaršiju sve do Kozije ćuprije, gdje je okret, i nastavlja preko Stupa, Ilidže, Velike aleje, Vrela Bosne gdje je okret, natrag do cilja, pojasnili su iz Udruženja “Dečki u plavom”.

Između starta i cilja proteže se maratonska trasa (42.195 metara) duž cijelog Sarajeva. Riječ je o pretrčanim metrima čistog zadovoljstva, zagađenog zraka, ludog provoda, nezaboravnog iskustva koje će tjerati mnoge na novo druženje svake godine.

Bitno je napomenuti da se zbog ove utrke saobraćaj u Sarajevu neće zaustavljati, tako da neće doći do narušavanja komfora građana.

Način za ukazati na problem

Organizatori ističu da je ovo samo jedan od načina da ukažemo na problem zagađenog zraka u Sarajevu i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

– Budući da smo u regionu prepoznati kao najozbiljniji organizatori utrka u Bosni i Hercegovini, svoj dolazak najavio je veliki broj maratonaca kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regije, te iz Mađarske, Francuske, Švedske, istakli su iz Udruženja “Dečki u plavom”.

Generalni sponzor “Unusual Marathon Sarajevo” već četvrtu godinu zaredom je društveno odgovorna kompanija BH Telecom, a trku su podržali prijatelji i partneri Turistička zajednica KS, Fond za zaštitu okoliša FBiH, Carlsberg BH, Sarajevski Kiseljak, Securitas BH, Tylolhot, NBL Immuno Formula, Argeta, GSS Trebević, Crveni križ FBiH.

Pozdrav prijatelju.
Udruženje DEČKI U PLAVOM

Vaši komentari

Banner