Sretno otvorenje Bijele linije Via Dinarice u BiH!

Bijela linija Via Dinarica u BiH zvanično je otvorena. Događaju su prisustvovali američka ambasadorica Maureen Cormack, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu, predstavnici svih nivoa vlasti, te članovi planinarskih društava i organizacija koje su dio Via Dinarice u BiH.

963
Banner

Osim prigodnih govora, na svečanom otvaranju Bijele linije, predstavnici Zemlje Dinarike – terenskog partnera u projektu Via Dinarica u BiH: Procjena i razvoj kapaciteta – podijelili su zahvalnice i priznanja planinarskim društvima za markiranje i uopšte veliki doprinos kompletiranju Bijele linije Via Dinarice u BiH.

13450718_933155793460230_2252712847787922543_n

Simboličnim vezivanjem čvorova na užetu – umjesto presijecanja vrpce – Bijela linija je otvorena, a potom su uže, kao startnu liniju trail utrke, postavili istaknuti sportisti: Sanja Kavaz, ultramaratnonka iz PD Javorina; Nermin Palić iz MTB.ba, inače učesnik prestižne utrke Iron Man, te Josip Škorić, maratonac iz AK Puls-Tomislavgrad.

Ovim putem čestitamo svim planinarima, alpinistima, visokogorcima, rekreativcima i ostalima i želimo im sretno i vedro istraživanje Bijele linije Via Dinarice u BiH – planinarske staze jedinstvene u Evropi po ljepotama, krajolicima i ukupnom potencijalu.

 

Vaši komentari

Banner
IZVORVia Dinarica
Podijeli objavu
Prethodni članakAK PULS Tomislavgrad
Sljedeći članakOrganizacija polumaratona – 1. DIO
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.