3. SUN RUN HALF MARATHON: U kalendar se vratio đir Gradac – Brist – Podaca – Zaostrog – Drvenik i nazad

Sportska udruga za trčanje i brzo hodanje Sun Run iz Gradca (Makarska rivijera) pod pokroviteljstvom Općine Gradac, Turističke zajednice općine Gradac te Turističke zajednice mjesta Drvenik, organizira 3. SUN RUN Half marathon 2023 i 3. Utrku građana „Ništa lakše” 2023, u subotu 29. travnja 2023. godine s početkom u 9:00h na trgu Soline u Gradcu.

2157
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Polumaratonska staza proteže se šetnicama uz more kroz sva mjesta općine, točnije kroz Gradac, Brist, Podacu, Zaostrog i Drvenik te uključuje par kraćih uspona.

S ciljem osvježenja trkača/ica na svaka 3 km nalazit će se okrijepne stanice koje će pokrivati volonteri. Vremenski limit unutar kojeg je potrebno istrčati utrku je 3h te natjecatelji koji ostanu na stazi unutar spomenutog limita smatrat će se diskvalificiranima.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 24 €, a uplatom iste trkači/ice u startnom paketu dobivaju: čipirani startni broj, dry fit majicu s logom utrke, medalju s logom utrke, pravo na fotografije, okrijepu te topli obrok uz pivo/sok.

Najbolji u ženskoj i muškoj kategoriji osvajaju vrijedne novčane nagrade i to kako slijedi: 300€ za 1. mjesto, 200 € za 2. mjesto te 100 € za 3. mjesto. Uz navedeno, novčano će biti nagrađeni i najbrži trkač i trkačica polumaratona s područja općine Gradac i to s iznosom od 80€.

Pozivamo sve zaljubljenike u sport, trčanje, hodanje i zdrav način života da nam se pridruže u sportskoj avanturi pod nazivom 3. Sun Run Halfmarathon 2023. i 3. utrka građana „Ništa lakše” 2023. u općini Gradac i trče s nama prelijepim šetnicama uz more zahvaljujući kojem nogama postane lakše savladati kilometre od Gradca do Drvenika i natrag. Poučeni iskustvom s prvih dvaju izdanja utrka 2018. i 2019. godine potrebno je malo pripreme, volje, želje i puno dobrog raspoloženja kako bismo svi skupa uživali u subotu 29.4. na trgu Soline u Gradcu. Svi ste dobrodošli, bilo kao natjecatelji ili kao navijači i dragi gosti. Vidimo se u općini Gradac, izjavila je predsjednica udruge Sun Run iz Gradca Marija Lozina.

Zaljubljenici u sport i/ili trčanje kojima je polumaraton ipak velik zalogaj, mogu sudjelovati u kraćoj utrci pod nazivom „Ništa lakše” jer je zaista ništa lakše svladati 4km u roku sat vremena koliko iznosi vremenski limit unutar kojeg su natjecatelji „dužni” istrčati ili prohodati je. Kraća utrka se, cijelom dužinom, trči kroz mjesto Gradac. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 €, a startni paket uključuje: čipirani startni broj, pamučnu majicu s logom utrke, medalju s logom utrke, pravo na fotografije, okrijepu te topli obrok uz pivo/sok.

Prijave na utrke otvorene su do 22. travnja 2023. i vrše se na OVOM LINK-u.

Bitno je istaknuti da natjecatelji koji uplate kotizaciju iza navedenog datuma, ne ostvaruju pravo na majicu (dry fit ili pamučnu) s logom utrke.

Vaši komentari

Banner