MEĐUNARODNI FESTIVAL KONJIC SUMMER FEST: Spoj sporta, kulture, zabave i turizma!

Nakon vrlo uspješne četiri godine, peta, jubilarna mora da bude na još većem nivou. Do sada ste se mogli uvjeriti u kvalitet „Konjičkog cenera“, a ove godine vas očekuje nešto sasvim novo.

1559
Arhiva

Moje trčanje – trcanje.net

Do sada ste se mogli uvjeriti u kvalitet „Konjičkog cenera“, a ove godine vas očekuje nešto sasvim novo.

Međunarodni festival „Konjic Summer Fest“ će ove godine spojiti 3 ljetna dana, od 30. 06. do 02. 07., a grad koji spaja Bosnu sa Hercegovinom obogatiti sa kvalitetnim festivalom.

Mahir Mujić

– Peti jubilarni Grawe konjički cener raste u jedan ozbiljan međunarodni festival. Konjic, trkačka zajednica kao i Bosna i Hercegovina zaslužuju jednu ovakvu manifestaciju. Pod sloganom #budizvijezda cilj nam je da obuhvatimo kompletnu socijalnu granu. Vidimo se u Konjicu 30. 06. 2023., poručio je direktor Konjic Summer Festa, Mahir Mujić.

U sklopu samog festivala je „Grawe Konjički Cener“. Utrka koja će se održati na 10 km dužine, preko 5 mostova ovog lijepog grada. U samom centru Konjica, sa Mosta ljubavi, kao i u centru festivala, utrka će startati 01. 07. 2023. godine u 19:30 sati.

Organizatori iz AK Pace Konjic su mislili i na one koji ne mogu da istrče 10km, pa su u raspored uvrstili i „Mozzart Relay Race“, muško – žensku štafetu, a za naše najdraže mališane tu je „Bingo kids run“.

Nešto novo, što ovom festivalu daje novu dimenziju, je utrka koja će se održati 30. 06. 2023. a to je prva hercegovačka Business utrka i to pod nazivom “ Garden City Business run“. Dokaz da se mislilo na svakoga. To će da bude prva hercegovačka Business utrka, koju će pratiti popratni sadržaji kao što su konferencije i prilike za kvalitetno druženje „poslovnjaka“ van kancelarija.

– Spomenuli smo kulturu, a Konjic je prepoznatljiv po tome, pa smo u ova tri dana održavanja manifestacije uvrstili mnoge sadržaje, a koje ćemo vam postepeno otkrivati. Naravno, turizam nismo izostavili, pa smo pripremili razne aktivnosti, od posjete Titovog bunkera, splavarenja, raftinga, planinarenja. Sve to kako bi i vi mogli uživati u svim čarima Grada Konjica, ističu iz organizacije.

Domaćin festivala je grad Konjic i hotel Garden City. U sklopu festivala će se održati solistički koncert kao i DJ Run Party te i druge zabavne aktivnosti koje će svakako biti poznate u narednom periodu. Trkači koji su već bili u Konjicu, navikli su da se prijave otvaraju na simbolični datum, „treći mart“, pa ni ove godine to nije izuzetak. Prijave za „cenera“ i „štafetu“ su otvorene, dok će „poslovnjaci“ i „mala raja“ još malo sačekati da rezervišu svoje mjesto na ovim utrkama.

Prijave se vrše preko web stranice www.pace.ba, a to je ujedno i mjesto gdje možete naći i dodatne informacije. Sa vama je Konjic Summer Fest i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Rezervišite svoje mjesto na jednoj od utrka i vidimo se uskoro na hercegovačkom suncu!

Vaši komentari

Banner