Muzičke stanice na 16. Addiko Sarajevo polumaratonu

Idemo u susret 16. Addiko Sarajevo polumaratonu koji će biti održan 17. septembra u sklopu Sarajevo Run festa.

516
Banner
Banner
Banner

Piše: Ena Tahirović

Kako je Sarajevo polumaraton centralni događaj festivala, a muzika odličan motivator, sve trkače dodatno će motivisati i „Muzičke stanice“ koje će biti raspoređene duž cijele trase ovogodišnjeg polumaratona.

Trčeći „Zajedno Sarajevom“ u čast muzičarima koji su obilježili sarajevsku muzičku scenu, iz muzičkih stanica imaćemo priliku čuti najljepše melodije kultnih pjevača i bendova.

Besplatnim veličanstvenim koncertom „Zajedno Sarajevom“ koji NGO Marathon Sarajevo i Narodno pozorište Sarajevo u saradnji sa Gradskim orkestrom, pod dirigentskom palicom dirigenta Fuada Šetića poklanjaju građanima, biće ozvaničen početak RunFest Sarajevo 2023. Koncert će biti održan 16. septembra u 20:30 sati na trgu Susan Sontag.

Inspirativni tekstovi i melodije mogu podići raspoloženje trkača i motivirati ih da se suoče sa izazovima tokom trke. Tekstovi koji govore o snazi, istrajnosti i premošćivanju prepreka mogu trkačima pomoći da se mentalno nose sa naporima trke, pokazalo je istraživanje.

Furaj mali sam sredinom, sve do medalje

I ovoga puta naši trkači će imati priliku trčati centralnim ulicama našeg grada, a na muzičkom punktu Vječna vatra će ih dočekati poznati hitovi sarajevske zvijezde Dine Merlina. Sredinom, Danas sam OK, Kremen… samo su neke od pjesama Čarobnjaka koje će im magično pružiti dodatni motiv i snagu da finiširaju ovu važnu trku.

Foto: Jadran Čilić

Ima nešto od srca do srca

Muzički punkt Crvena jabuka, simbolično će biti postavljen na Marijin dvoru kod istoimenog supermarketa, te će zasigurno pomoći trkačima da se udalje od fizičkog umora i distanciraju se od negativnih senzacija koje mogu osjećati tokom trke.

Neka ljubi se istok i zapad

I ovoga puta trasa Addiko Sarajevo polumaratona starta sa mjesta gdje se spajaju istok i zapad “Sarajevo meeting of culture”, a baš na tom mjestu će biti postavljena i muzička stanica poznatog sarajevskog benda Plavi orkestar.

Ako priđeš bliže

Na našoj muzičkoj stanici Skenderija trkače če dočekati bezvremenski hitovi Zdravka Čolića i zasigurno im dati snage i motivacije da stignu do medalje 16. Addiko Sarajevo polumaratona.

Hajmo curice, hajmo dječaci

Ako već pričamo o umjetnicima koji su obilježili sarajevsku muzičku scenu,  nikako ne smijemo zaboraviti i kultni bend Bijelo dugme, koji će odjekivati iz muzičke stanice Vijećnica, te će uz nezaboravne hitove ovog benda naši trkači finiširati ovu nam svima jako važnu trku.

Nezaboravni trenuci očekuju nas na 16. Addiko Sarajevo polumaratonu 17. septembra, te ukoliko se još uvijek niste prijavili, svakako to uradite čim prije, putem web stranice www.sarajevomarathon.ba.

Vaši komentari

Banner