7. “RUN&MORE WEEKEND” (1./2. 6., BANJALUKA): Investicija u budućnost!

Ništa jače od slabosti. A, svi ih imamo. Hajde timski da ih pobijedimo!

662

Piše: Mirela Savić

Pravimo veliki, sportski krug prijateljstva i boja. U centru je dijete. Djeca. Nijedno samo. Ni tužno.

„Vivia Run&More Weekend“ festival ne odustaje od generacije koja raste zagledana u pametne telefone. Ne odustaju ni naši partneri iz kompanije M:tel. Uglas sa UNICEF-om BiH i Plavim telefonom odgovorno poručuju  – „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu.“

NADA NEMA ADRESU.

Budi i ti dio tima koji će ovog proljeća pomoći da bude sastavljeno komplikovano puzzle slike nekog dječijeg života. Kako?

Prijavi se na Tropic Bambini Maraton, Intersport School Run, G-Drive 5k Team Run, Imlek 10k, Metromedia RMC Banjaluka Polumaraton… i dobićeš priliku da doniraš 2 KM. Ili da prodaš osvojene kilometre zdravlja. Tim novcem podržaćemo rad Pokreta za žensku košarku „Marina Maljković“. Naše proslavljene sportistkinje nude besplatne treninge za sve djevojčice i posebnu pažnju posvećuju onim bez roditeljskog staranja. Nakon Beograda, stigli su u Banjaluku. Uskoro možda i do drugih gradova i opština. Ako svi budemo igrali timski…

Više ljudi, više može.

Tri, četiri, sad… Izvedi neko dijete na sportski teren i pobijedite zajedno!

OSVAJAMO ZDRAVE NAVIKE, INVESTIRAMO U BUDUĆNOST!

Upravo timska igra, poštovanje protivnika, pravila igre, prijateljstvo, istrajnost i uzajamna podrška su nagrade koje predškolci i školarci osvajaju i na „Vivia Run&More Weekend“ festivalu. U posebno osmišljenim trkama za djecu, tradicionalno, najveći uspjeh ne mjerimo satom. Naša staza postaje igralište, a pobjeda razvijanje sportskog duha, drugarstva i zdravih navika. Ne izostaju, dakako, ni pokloni sponzora. Poneki slatkiš. Nestašluk. Muzika. Boje. Poneka čista dječija suza. Najvrijednije medalje napravljene od iskustva. I one druge, materijalne. Svaka sa licem i naličjem. Baš kao i život.

SVI POBJEDNICI. MOGUĆE JE I BIĆEMO.

Učesnici “Tropic Bambini Maratona” su uzrasta do 7 godina, uz simboličnu cijenu kotizacije. Trče u društvu roditelja, staratelja ili volontera, dok „Intersport School Run“ obuhvata takmičenja osnovaca i srednjoškolaca na 700 metara u različitim kategorijama – za lični i školski rezultat. Kotizacija je besplatna, a oni koji prvi prođu kroz cilj biće nagrađeni i kotizacijom za najluđu zabavu u okviru urnebesne i jedinstvene u Evropi „Nektar Color Fun Run“.

BOJIMO SE BEZ STRAHA.

Stvaramo najvoljeniji događaj u kalendaru banjalučkih radosti. Trčimo dva kilometra posipajući se organskim bojama, uz pozdravne decibele sa muzičkih punktova. Grad na Vrbasu odzvanja smijehom, plesom, drugarstvom, poklonima… Slavimo svakog uspješno obojenog učesnika. Sudaramo se, padamo, pružamo ruke jedni drugima, ustajemo, bojimo proljećnu Banjaluku najveselijim bojama.

Uz svijest da su samo prijatelji iz djetinjstva nepokolebljivi i nepobjedivi saveznici života, budite PRIJATELJI DJECE! Čekamo vas na startnoj liniji.

Vaši komentari

Banner