10. Sarajevski polumaraton: Druga bh. trka na 21,1km sa preko 1000 finišera

Jubilarni 10. Sarajevski polumaraton danas je ponovo ponudio puno radosti, sretnih lica, uspješnih finišera, zadovoljnih učesnika i samim tim kao događaj opravdao očekivanja.

836

Tekst: Ersan Bijedić

Video: Dražen Filipović

Kao i prošle godine njegov pobjednik je bio Mađar, ovoga puta ne Tamas Nagy (koji je završio kao drugi), već njegov sunarodnjak Barnabas Bene sa vremenom 1:09:36.

Treći je bio Srđan Samardžić koji je tako postao prvak Bosne i Hercegovine jer je ova trka ujedno bila i prvenstvo BiH u polumaratonu.

Deseto izdanje Sarajevskog polumaratona je imalo svoj rekordni broj finišera (1005) što je još jedna potvrda stalne tendencije rasta trkača u BiH i okruženju. Zasad samo dva polumaratona u našoj zemlji su imala preko 1000 finišera, oba ove godine, jer je Banja Luka 8. maja na svom drugom polumaratonu imala 1007 finišera.

Osman Junuzović je i ove godine pobjednik Novo Nordisk Fun Run trke od 4 kilometra, dok je u ženskoj konkurenciji pobjednica Selma Zrnić. Prvi put je održan i štafetni G-Drive polumaraton u kojem je ekipa Maraton Banjaluka bila najbrža, a u ženskoj konkurenciji pobijedila je ekipa Pharma Maac-Ladies. U mješovitoj konkurenciji G-Drive polumaraton je najbrže istrčala NIS ekipa.

Poseban kuriozitet i priča ovog polumaratona je činjenica da ga je uspješno okončao slijepi takmičar Mustafa Mehić i to u respektabilnom vremenu od 2:07:02.

Zasad na trcanje.net pogledajte reakcije i komentare nekoliko trkačica/trkača, ali i dojmove organizatora.

POLUMARATON

ŽENE
Slađana Perunović 1:19:00
Tunde Szabo 1:20:43
Danijela Kuna 1:23:53

MUŠKARCI
Barnabas Bene 1:09:36
Tamas Nagy 1:09:47
Srđan Samardžić 1:10:25

Vaši komentari

Banner