Peto kolo ARL: Mašetić odnio pobjedu, Halilović istrčao „milju“, a zatim završio treći na 10 000m

Po jako povoljnom vremenu za trkače jutros je istrčano peto kolo Atletske rekreativne lige u Sarajevu. Prohladno vrijeme pogodovalo je dobrim rezultatima uz pokoju kap kiše i donijelo nam je, slažu se svi sudionici, jako zanimljivo kolo.

920
Foto: Dražen Filipović

Piše: Nicolae Golea

Iako nije bilo neizvjesno u borbi za prvo mjesto, jer je Mašetić uvjerljivo slavio gotovo deset sekundi ispred najbržeg pratitelja, itekako je bilo zanimljivih duela do samoga kraja. Treba istaknuti da je čak pet članova istrčalo unutar 41 minute što je podatak koji svjedoči za kvalitetu ove lige koja je tek pokrenuta i pred njom je tek rast i u kvantitativnom, ali i kvalitativnom smislu.

Na današnje kolo, iako su prognoze bile jaka kiša i susnježica, se odazvalo oko trideset članova među kojima i dva nova člana te liga bilježi konstantni napredak. Iako to nije vidljivo na svakoj utrci jer nikada se ne desi da u sklopu jednog kola odziv bude stopostotan.

Izdvojio bih kao najveću pobjedu današnje utrke na 10 000m i općenito ogroman uspjeh ovog projekta prvi nastup Azera Ćatovića i njegovog trenera Tarika Bandića. Azer je potpuno slijep i kao takav već mjesec dana trenira sa svojim trenerom te su već u stanju skupa da istrče 10 kilometara. Tako smo, nakon Mustafe Mujčeta Mehića koji je prva slijepa osoba koja je u regiji istrčala polumaraton, dobili još jedan slučaj inkluzije i potvrdu kako je sport odličan alat i pogodna platforma da se osobe sa posebnim potrebama ravnopravno uvedu u društvo i ispravno tretiraju. Uskoro vam donosimo opširnije o Azeru i njegovom vrijednom treneru na našim stranicama.

14976250_10210730468245887_553724827_o

Zaostalu „milju“ su imali nadoknaditi svi ligaši koji su se prijavili da danas pored redovne utrke na 10 000m trče i tu distancu. Trčala su je trojica: Mirzet Halilović, Admir Mudrov i Ismar Ćeremida. Posebno je bilo važno istrčati ovu distancu Mirzetu koji je među glavnim favoritima za osvajanje lige te bi mu šanse za to bile znatno ugrožene da je preskočio ovu distancu. Milju je istrčao sekundu brže, 5:26.20, od Mustafe Mašetića te se tim rezultatom vratio na prvo mjesto, ali je taj nastup skupo platio na 10 000m jer je jako teško u kratkom vremenskom razmaku istrčati na maksimumu dvije potpuno različite distance. Tako je Mirzet na utrci redovnog današnjeg kola završio treći, a pobjedu je odnio Mustafa Mašetić istrčavši „cener“ za 41:25.25. Kako smo predvidjeli, jedan od favorita je bio Kornej Arkoš koji je na kraju osvojio drugo mjesto.

Itekako vrijedno spomena je istrčani rezultat Denisa Ruvića koji je prije samo nekih dvadesetak dana finiširao na Dalmacija ultra trail utrci na 60 kilometara kao najbolji bh. predstavnik. Ne treba posebno napominjati koliko tijelu treba oporavka nakon maratona, a za ultra distance pogotovo. Ligaški sustav natjecanja još jednom pokazuje kako je izvrsno mjesto gdje unapređujemo naše izvedbe i dajemo maksimum od sebe. Denis je danas istrčao 10 000m za 45:05.20.

U ženskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja, pobijedila je i u ovom kolu Hanifa Terzić sa 49:09.90 i tako se dodatno učvrstila na vrhu.

Rezultati:

 

 

 

 

Detaljne rezultate i stanje na tablici pogledajte OVDJE.

Sljedeće kolo se trči već u narednu subotu i to 800m. Svakako novost i izazov za dugoprugaše.

Vaši komentari

Banner