Prva trka Banjalučke trkačke lige okupila preko 200 učesnika

Četiri trke u četiri različita godišnja doba na četiri različite lokacije sa četiri različite humanitarne akcije – tako je zamišljena Banjalučka trkačka liga.

1551
Banner

Piše: Ljilja Lukić

Prva od trka (5km), posvećena udruženju „Djeca svjetlosti“ koje radi sa djecom koja su oboljela od autizma, održana je u nedjelju 26. marta u parku Mladen Stojanović.

– Bilo je preko 180 učesnika na trci za odrasle i oko 30 mlađih od 14 god. Kod djece najbrži su bili Kristijan Roljić, Nika Popić i Marija Mršić, a kod odraslih u kategoriji žena najbrže su bile Aleksandra Roljić, Tijana Gligić i Ivana Macanović. U muškoj kategoriji najbolji su bili Oleg Galić, Bojan Gajić i Mile Bursać. Već prvom trkom ispunili smo većinu naših očekivanja poput promocije zdravog života, druženja, širenja pozitivne energije i ono na šta smo najviše ponosni je to što je sa nama trčao Saša Rodić, jedan od članova udruženja Djeca Svjetlosti za koje smo namijenili dio sredstava. Još jednom veliko hvala trkačima, gledaocima i prijateljima trke bez kojih ovo ne bi bilo isto. Nadam se da smo i mi bar djelimično ispunili njihova očekivanja i da se uskoro vidimo na junskoj trci, kaže direktor Lige Duško Tadić.

Planirano je da se ljetna trka održi na Banj brdu, jesenja (u septembru) vjerovatno u parku Mladen Stojanović, a četvrta, planirana kao Međunarodna zimska ulična trka, u centru grada u decembru. Oni koji istrče sve četiri trke moći će svoje medalje kompletirati u mozaik trkačke lige.

Organizatori Banjalučke trkačke lige su Atletski klub „Banjaluka“ i Atletski klub invalida „Vrbas“.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakLiječi li trčanje mamurluk?
Sljedeći članakNajgore što možete uraditi prije trčanja
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.