ARL: Raonić pobijedio na 3.000m

Ova subota je u Atletskoj rekreativnoj ligi donijela slabiji odziv zbog učešća velikog broja rekreativaca na Beogradskom i Bečkom maratonu. Posebno je bila osiromašena ženska konkurencija gdje je nastupila samo Tea Sipović Imamović.

900
Foto: Mirzet Halilović

Pripremio: Nicolae Golea

Budući da postoji takozvano Joker kolo, svi učesnici će moći jednu od disciplina koju nisu istrčali po redovnom programu trčati 27. maja.

Na Sportsko-rekreativnom kompleksu Safet Zajko Halilovići jutros je po rasporedu istrčana utrka na 3000m uz trkački idealne vremenske prilike – prohladno vrijeme uz temperaturu ispod 10 stepeni. Prvi na 3000m danas je bio Alen Raonić sa pobjedničkim vremenom 10:43.05 što je 14 sekundi brže od pobjedničkog vremena na istoj distanci u prvoj etapi lige kada je slavio Mirzet Halilović koji je danas zauzeo drugo mjesto sa vremenom 10:49.00. Treće najbolje vrijeme na 3000m istrčao je Šaban Žunić – 11:22.01.

U ženskoj konkurenciji od redovnih učesnica danas je nastupila samo Tea Sipović – Imamović. Ona je istrčala vrijeme 15:32.02 na 3000m.

Mirzet Halilović i Alen Raonić – potonji je na kraju bio brži za 6 sekundi

Veliki dio prve sezone Atletske rekreativne lige u Sarajevu je za nama, preostaju još tri kola i početkom juna Atletski miting Novi Grad Sarajevo gdje će po četiri najbolja iz svake kategorije nastupiti na finalnoj utrci 5000m kao dio programa mitinga gdje će nastupati brojna poznata imena bh. atletike.

– Nakon devetog kola mi iz AK Novi Grad Sarajevo kao organizatori ARL-e smo veoma zadovoljni sa ovim projektom, i svakim kolom sve više i više vjerujemo da će isti postati jedna Sarajevska, a možda i šira trkačka rekreativna atrakcija. Znamo da dosta ljudi ne ulazi sada u ligu jer su dosta kola propustili. Oni čekaju početak nove sezone u koju planiraju da se uključe, ističe zadovoljstvo prvom sezonom lige Elmir Ćerimagić, predsjednik AK Novi Grad Sarajevo.

Prisjećamo se, navedeni klub je prošle godine na svom prvom mitingu pokazao osjećaj za rekreativno trčanje i tada su uvrstili u centralni dio manifestacije utrku na 5000m za rekreativce. Tako su rekreativni trkači bili dio centralne pozornice mitinga gdje su nastupala poznata imena domaće atletike poput Lucie Kimani, Amela Tuke, i drugih.

– Očekujemo da će finalna utrka, koja se održava u sklopu Atletskog mitinga Novi Grad Sarajevo, 04. juna, biti veoma zanimljiva, jer dosadašnji rezultati pokazuju jednu homogenu grupu muških rekreativaca koja može i hoće napraviti jednu dobru utrku, u kojoj će sigurno svi uživati. Sve je ovo zanimljivo iz više razloga, a jedan je taj da je ovo prvi put da se trkačima rekreativcima omogućuje da se na stazi takmiče i na “kratkim” utrkama, na kojima pokazuju punu svoju spremu, ne samo izdržljivost već i snagu, brzinu, tehniku, taktiku, znanje u planiranju i tapering, govori Ćerimagić, te još jednom poručuje za kraj:

– Veoma smo zadovolji, znamo i vjerujemo da ćemo imati odličnu utrku 04. juna, a i još bolju sljedeću sezonu Atletske rekreativne lige.

Sve rezultate pogledajte OVDJE.

Vaši komentari

Banner