Najinovativnija oprema i gadgeti za trkače koje možete kupiti baš danas (1)

U današnje vrijeme gotovo je nezamislivo trčanje bez dodatne opreme i sveprisutne gadgeterije. Svaki novi komadić opreme može poslužiti kao dodatna motivacija i učiniti vaše trčanje zanimljivijim i zabavnijim.

1615
Banner

Piše: Dražen Filipović

Bilo da ste minimalisti u trčanju ili volite nositi što više dodatne opreme za svaki slučaj, sat za trčanje je nezamjenjiv pa i sastavni dio trkačke opreme.

Osim pukog mjerenja kilometraže novije serije satova za trčanje uključuju senzore za mjerenje otkucaja srca te tzv. smart funkcije koje omogućuju komunikaciju sa vašim pametnim telefonom.

Najnaprednija u tome je svakako GarminFenix 5 serija uključujući najmanju varijantu 5S. Nešto pristupačnija marka Polar nudi različite izvedbe satova za trčanje poput modela M200 u kome su dobro izbalansirani odnosi utrošenog i dobivenog. A cjenovno između navedena dva proizvođača nalazi se Tom Tom sa modelom Spark 3.

Sa druge strane sve učestalije pametni satovi postaju sportski. To je prepoznao i New Balance kada je trkačima ponudio svoj prvi pametni sat RUN IQ koji koristi android platformu. Ukoliko ste Apple fan preostaje vam Apple Watch druge generacije dok negdje u sredini Samsung nudi treće izdanje Gear serije sa modelom Frontier idealne za vanjske sportove.

Mnogi trkači preferiraju muziku dok trče i često baš taj sićušni zvučnik zna biti prevaga da vam trčanje dužina postane dosta zabavnije. Tu je situacija nešto zamršenija zavisno od toga volite li žičanu ili bežičnu slušalicu. Pošto ovdje govorimo o zadnjoj riječi tehnologije nećemo spominjati cifre koje nadilaze i nekoliko stotina maraka. Jabra nudi model slušalica isključivo za sportiste naziva Elite Sport koje imaju i senzor otkucaja srca i to u vašem uhu te virtualnog trenera kroz dodatnu aplikaciju. Ukoliko vam je kvaliteta zvuka na prvom mjestu tu je Bose sa modelom SoundSport Pulse. Možda „najluđu“ izvedbu slušalica nudi proizvođač Aftershockz sa modelom TrekzTitanium gdje vaše uši ostaju slobodne dok se zvuk širi kroz jagodične kosti.

U drugom nastavku pisat ćemo o pametnoj odjeći i opremi kojom ćete izvući maksimum iz vašeg treninga, kao i o idealnom oporavku.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakKako mi je ostalo srce na vrućem (banjalučkom) asfaltu
Sljedeći članakUganuće skočnog zgloba
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.