3. Atletska ulična trka u Ugljeviku

U subotu, 5. avgusta Ugljevik će biti domaćin treće po redu atletske ulične trke.

1299

Moje trčanje – www.trcanje.net

Organizator trke, Mladen Stevanović, kaže da je od ove godine uvedena i trka na 5 km, jer žele da se uključi i što veći broj rekreativaca početnika.

– Želja mi je da učestvuje što više ljudi. Ovom trkom popularizujemo zdrav način života, sport, ali i opštinu Ugljevik koja je i generalni pokrovitelj.

Svi učesnici dobijaju: startni broj, majicu trke, finišersku medalju (takmičari koji završe trku), okrepu na stazi i u cilju (voda, banane, limun, jabuke) i paket slatko/slano, a za pobjednike su obezbjeđene i vrijedne nagrade.

Mladen Stevanović

U trci na 5 km po tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji dobijaju medalje, novčane nagrade u iznosu: 1. mjesto 150 KM, 2. mjesto 100 KM, 3. mjesto 50 KM i vaučere Sport Vision-a u vrijednosti 100, 70 i 50 KM, a na 10 km po tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji dobijaju medalje, novčane nagrade u iznosu: 1. mjesto 150 KM, 2. mjesto 100 KM, 3. mjesto 50 KM i vaučere Sport Vision-a u vrijednosti 100, 70 i 50 KM.

Start i cilj trke su na ugljevičkim bazenima, gdje će tog dana ulaz za trkače biti besplatan, a organizatori obećavaju i dobar provod nakon trke.

Prošle godine je trka u Ugljeviku okupila veliki broj poznatih trkačkih imena, a najbrži su bili mađarska trkačica Tunde Szabo u ženskoj i Osman Junuzović iz BiH u muškoj konkurenciji.

Početak trke je u 19:30h, prijaviti se možete OVDJE, a cijena startnine je do 20. jula 10 KM, nakon toga 15 KM.

 

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakZa i protiv trčanja u grupi
Sljedeći članak2. Polumaraton Kozarska Dubica – sretni dobitnici
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-historijske baštine naše zemlje.