Najčešće trkačke laži

Svjesno ili nesvjesno, trkači imaju običaj da neke stvari slažu, najčešće bez loše namjere jer su njihovi pojmovi vremena, udaljenosti, bola i zabave, potpuno drugačiji nego kod netrkača.

3664
Banner

Pripremila: Ljilja Lukić

1. Gdje se nalaze

„Eto me na pet minuta od tebe“ – ne vjerujte nikad u to. Koliko god da vam trkač kaže da je udaljen od vas, sigurno je par kilometara dalje od toga.

2. Koliko dugo će trčati

„Sutra trčim dužinu, eto me kući za dva sata“ – da, toliko ste brzi i napravićete PB na treningu. Ali vjerovatno i vaši prijatelji i porodica već znaju da je to sasvim sigurno više od dva sata.

3. Tempo

Trkači uvijek lažu o svom tempu. Ako vam kažu „Idem samo 5 km lagano“ ne vjerujte. To lagano zna biti i te kako brzo, jer „brzo“, „lagano“ i „kratko“ može kod trkača da se tumači na 50 različitih načina.

4. Koju dužinu će da trče

Nekada se desi da odu na trening da istrče 10 km, ali se vrate poslije 5 km, ili se u posljednjem trenutku predomisle pa umjesto pola istrče cijeli maraton.

5. Ne boli puno

Bez puno objašnjenja – trče tješeći se da je prolazan bol i nije ozbiljna povreda.

6. Odmaranje

Ako kažu da će imati potpun oporavak nakon trke  – lažu, nema šanse da sastave cijelu sedmicu odmora poslije trke, jer adrenalin radi svoje i već smišljaju za koju sljedeću treba da se pripreme.

7. Lažu da je zabavno

Jednom kada počnete redovno da trčite, zaboravite razliku između patnje i zabave, jednostavno umislite da je bol zabavna.

Vaši komentari

Banner