Treće kolo TRK lige i humanitarna aukcija

Trkački rekreativni klub iz Banjaluke organizuje treće kolo TRK LIGE, trka humanitarnog karaktera na 5 km biće održana u subotu, 25. novembra, sa početkom u 10 časova.

949
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Iz TRK-a su pozvali učesnike da donesu svoju trkačku opremu (patike, majice i sl.) i doniraju je za TRK-ačku aukciju.

-Na svaki dio opreme ćemo staviti cijenu i vidjeti ko ponudi najviše. Sva prikupljena sredstva idu humanitarnoj organizaciji koju vi odaberete, kažu organizatori.

Učesnici će, kao i i u prva dva kola, podržati i pomoći rad jednog od humanitarnih udruženja iz Banjaluke: Budimo ljudi (Danijela i Nikola), Udruženje samohranih roditelja “Ponos”, Udruženje za pomoć licima sa autizmom  “Djeca svjetlosti” i Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama “Dajte nam šansu – Zvjezdice”.

-Svaki učesnik koji je učestvovao u prva dva kola je već dobio humanitarni broj po svom izboru, a uplata za treće kolo je minimum 5 KM. Ukoliko učesnik želi, može uplatiti i veću sumu. Novac se uplaćuje direktno humanitarnoj organizaciji gdje su se već podizali brojevi za trku, ili na licu mjesta na dan trke. Ukoliko uplaćujete učešče na dan trke, potrebno je da donesite potvrdu o uplati, a brojevi se čuvaju za naredne trke, podsjećaju organizatori.

Uplata se može izvršiti i putem žiro računa organizacije. Suma koju je učesnik uplatio se ne objavljuje ukoliko to učesnik ne želi.

Prva trka održana je u septembru, a nakon oktobarske i novembarske, trke su planirane i u decembru i februaru. Plan je da se nova TRKLIGA nastavi u proljećnom periodu sve do juna. Trke će se uglavnom održavati u parku Mladen Stojanović, ali su planirane i neke druge lokacije.

Dužina staze za djecu iznosi 200 i 400 metara, a za odrasle 5 km.

Boduje se svako kolo, a za ukupan plasman pojedinog učesnika računa se najmanje sedam kola. Na kraju svakog kola pobjednike očekuju pokloni, a na kraju lige pehari za najbolje.

Prijave možete izvšiti OVDJE.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakMIRELA ČUČAK: Super mama triatlonka sa punim radnim vremenom
Sljedeći članakMAPA Ulična trka BROD
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-istorijske baštine naše zemlje.