2. MOSTARSKI POLUMARATON: U toku završne pripreme za start 500 trkača

Nakon što su apsolvirali utiske iz dosta masovnog pohoda na Split, većina bh. trkača se okrenula Mostarskom polumaratonu (24. 3.) kao prvoj proljetnoj domaćoj trci ovog tipa koja pobuđuje veliki interes.

2793
Foto: Vlado Bulić/Mostar Half
Banner
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Ove godine se 2. Mostarski polumaraton održava kao centralni događaj u sklopu Mostar Run Weekenda (23./24. 3.) unutar kojeg će biti održane ukupno tri trke i stručna konferencija o trčanju sa vrlo zanimljivim predavačima poput Slavka Petrovića i Pavla Vlaheka.

Franjo Lovrić

– Mostar Run Weekend ulazi u završnu fazu priprema, još tjedan dana ostalo je do završetka prijava za polumaratonsku utrku (9. 3.). Ove godine u programu imamo još dvije utrke, Humanitarnu utrku u dužini od 4km i utrku za djecu u dužini od 1km, kaže predsjednik Organizacionog odbora trke, dr. sc. Franjo Lovrić.

Trka će biti održana u organizaciji Udruge „Zdrav život – Kinezis“, a partner manifestacije je Sveučilište u Mostaru.

– Na taj način rektor dr. sc. Zoran Tomić želi ukazati na važnost tjelesnog vježbanja samih studenata, pojasnio je Lovrić i dodao:

– Pozivamo sve na sudjelovanje kroz jednu od utrka s posebnim naglaskom na humanitarni karakter utrke građana.

Podsjećamo, 1. Mostarski polumaraton je imao preko 400 učesnika, a kao prvi pobjednici su upisani Ante Živković (1:14:31) i Marija Vrajić – Trošić (1:28:09). Organizatori ove godine očekuju na startu oko 500 trkača.

Svi polumaratonci će u startnom paketu dobiti i ulaznicu za Zvonik mira u franjevačkoj crkvi u Mostaru. Gosti će tako sa vidikovca na visini od 75 metara imati priliku i iz ove perspektive upoznati grad na Neretvi.

Trku smo prošle godine najavili kao “polumaraton mostova”, ali zbog radova na izgradnji kanalizacijskih kolektora u Mostaru su organizatori morali prilagoditi stazu.

– Sad je dosta manje problema nego prošle godine, ali staza koja će se trčati ove godine još nije konačno rješenje za Mostar. U svakom slučaju je atraktivnija i uključuje pet mostova. Povećanje visinske razlike je samo između 10. i 11. kilometra, zaključio je Lovrić.

Titulu pobjednika iz prošle godine je najavio braniti Ante Živković, dok je u ženskoj konkurenciji svoju prijavu uredno ispunila aktuelna hrvatska prvakinja u polumaratonu sa 1:16:12, Matea Parlov.

Vaši komentari

Banner